UBISTVO SESTRIĆA VLADIKE IRINEJA: Uhapsili pa pustili 13 osumnjičenih
Foto: Privatna Arhiva

ISTRAGA UBISTVA TAPKA U MESTU

UBISTVO SESTRIĆA VLADIKE IRINEJA: Uhapsili pa pustili 13 osumnjičenih

Crna Hronika -

Istraga za likvidaciju Mirka Milićevića Hajčara obustavljena i protiv Šarčevića i Alena Kurine

SUBOTICA - Više tužilaštvo u Subotici obustavilo je istragu protiv Vojislava Šarčevića, koji je u novembru prošle godine uhapšen zbog ubistva Mirka Milićevića (42), zvanog Hajčar, rođenog sestrića episkopa bačkog Irineja Bulovića jer nema dokaza koji ukazuju da je zaista učestvovao u likvidaciji zbog koje ga je policija uhapsila.

Kako se navodi u odluci u koju je Kurir imao uvid, „nema dokaza koji bi upućivali na opravdanu sumnju da je Šarčević učestvovao u krivičnom delu“. Osim protiv Šarčevića, istraga je obustavljena i protiv Alena Kurine, koji se sumnjičio da mu je pomagao tako što ga je skrivao posle izvršenog zločina.

Sve na početku

- Policija je do sada hapsila i sumnjičila 13 osoba za ubistvo Mirka Milićevića. Protiv svih je, zbog toga što dokaza nema, istraga obustavljena. To praktično znači da je istraga zločina vraćena ponovo na početak i da policija nije uradila ništa, osim što je hapsila ljude i dovodila ih u vezu s krivičnim delom za koje preti 40 godina zatvora bez valjanih dokaza. Ovo praktično znači da će sada građani Srbije morati da plate neosnovano hapšenje i boravak iza rešetaka svima koji su neko vreme proveli u pritvoru - objašnjava sagovornik Kurira upućen u istragu.

Mirko Milićević ubijen je 1. jula prošle godine u Subotici.

Petrić: Nevini su

Branilac Vojislava Šarčevića i Alena Kurine, advokat Slavko Petrić, potvrdio je za Kurir da je istraga protiv njih obustavljena:

- Istraga je potvrdila ono što smo govorili od prvog dana, da oni nemaju nikakve veze s tim krivičnim delom.

Kurir / J. S.

SAZNAJEMO! OSUMNJIČEN ZA SKRIVANJE UBICE SESTRIĆA VLADIKE BULOVIĆA: Alen Kurina pušten iz pritvora!

UBICE IRINEJEVOG SESTRIĆA HAPSILI U GAĆAMA: Policija rasvetljava ubistvo subotičkog preduzetnika!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track