NAJTRAŽENIJI SRBIN I DALJE U BEKSTVU: Italijani obustavljaju poteru za Igorom Vaclavićem?

ITALIJANSKA POLICIJA PROMENILA TAKTIKU

NAJTRAŽENIJI SRBIN I DALJE U BEKSTVU: Italijani obustavljaju poteru za Igorom Vaclavićem?

Crna Hronika -

Operativci će sada raditi u etapama u zoni između Molinela i Argente

FERARA - Italijanska policija odlučila je da nakon tri meseca obustavi opsežnu potragu za Norbertom Feherom / Igorem Vaclavićem, koji je u bekstvu od 8. aprila. Kako navode mediji, policija je promenila taktiku potere za dvostrukim ubicom.

Kako tokom tri meseca intenzivnog rada nije napravljen pomak, inspektori su odlučili da pređu na plan B.

- Iz crvene zone između Ferare i Bolonje povučene su specijalne policijske snage. Operativci će sada raditi u etapama u zoni između Molinela i Argente. Preostao je mali kontingent od samo nekoliko desetina ljudi - navode mediji.

Elitne jedinice, specijalno obučeni psi, termalni uređaji za slikanje sa infracrvenim zracima i dronovi nisu doveli do hvatanja najtraženijeg Srbina.

- Istražitelji su mesecima radili sa oko hiljadu policajaca na terenu, skenirali su od vrha do dna crvenu zonu, preplivali sve močvare i pretražili sve vikendice - objasnili su mediji sistem rada italijanske policije.

Podsetimo, Norbert Feher je najpre 1. aprila ubio Davida Fabrija, vlasnika bara, pa se dao u beg. Posle toga, 8. aprila ubio je čuvara šume Valerija Verija, a povredio njegovog kolegu. Istraga je utvrdila da je on te noći pobegao ukradenim kombijem, koji su presrele dve policijske patrole.

Podsetimo, farmer Damijano Baldin, početkom maja 2017. pokazao je novinarskim ekipama mesto na kome se krio dvostruki ubica Igor Vaclavić iz Subotice, najtraženiji begunac u Italiji. Navodno, on je kuću koja se nalazi na samo deset metara od Baldina koristio do prošle nedelje, kada je pobegao, i to noću.

Baldin je ispričao da su specijalno obučeni policijski psi dugo bili u njegovom dvorištu. - Igor je prošao pored drveća, a onda se uputio preko gvozdenog mosta. Taj most je, izgleda, stalno koristio - objasnio je Baldin putanju kojom se begunac kretao.

Njegov komšija, penzioner Anđelo Franseči, ispričao je da se Feher krio u kolibi. - Siguran sam da sam ranije bio žrtva njegove provale. Došao sam ovde da živim u miru, a ubica se krio blizu mene, teško je sada pronaći spokoj - rekao je Franseči italijanskim medijima.

Koliba u kojoj se Igor krio zabačena je u odnosu na druge kuće, a pripadala je starici sa Sardinije.

- Psi su tu osetili njegove tragove. Ribar je nakon nekoliko dana prijavio da je pronašao sumnjiv ulaz. Međutim, dok su istražitelji došli, Igor je već pobegao - ispričali su meštani.

Podsetimo, potera za Vaclavićem traje već mesec i po dana. On se sumnjiči da je ubio vlasnika bara Davida Fabrija i čuvara šume Valerija Verija, a istraga je proširena i na ubistvo iz 2015.

Kurir / J. I.

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Potresno, izvršitelji pokušali invalida da izbace na ulicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track