40 GODINA ROBIJE NA OSNOVU POGREŠNE KRVNE GRUPE?! Bivša crvena beretka Branko Berček traži novo suđenje, moguća revizija i za Legiju?
Foto: Stefan Jokić

Advokat tvrdi da je presuda zasnovana na predpostavkama

40 GODINA ROBIJE NA OSNOVU POGREŠNE KRVNE GRUPE?! Bivša crvena beretka Branko Berček traži novo suđenje, moguća revizija i za Legiju?

Crna Hronika -

BEOGRAD - Bivši pripadnik rasformirane Jedinice za specijalne operacije Branko Berček preko svog advokata, Zore Dobričanin Nikodinović podneo je Specijalnom sudu u Beogradu zahtev za ponavljanje postupka u kom je pravosnažno 2005. osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

Punih 12 godina posle izrečene presude za pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi i ubistva Ivana Stambolića, prema rečima Zore Dobričanin Ikodinović, odbrana je došla do dokaza da Berčekova krv nije pronađena na rukavicama koje je nosio izvršilac pokušaja ubistva Draškovića.

U zahtevu u koji je Kurir imao uvid, navodi se da je presuda doneta na osnovu pretpostavki.

- Na rukavicama koje se pripisuju izvršiocu, pronađena je nulta krvna grupa. Sud nije hteo da obavi veštačenje krvne grupe Branka Berčeka. Sada smo, na osnovu podataka iz Zdravstvenog kartona Bolnice u Požarevcu došli do činjenice da je njegova krvna grupa AB pozitivna - kaže advokat za Kurir.

Ona navodi i da je odbrana predložila da se kao svedok ispita sudija Milena Drecun, koja nije učestvovala u glasanju prilikom donošenja odluke u trećem stepenu, "pa je takva odluka nezakonita jer je doneta u krnjem sastavu veća".

Tokom suđenja, osuđeni Berček je negirao da je učestvovao u krivičnim delima.

Ako sud usvoji ovaj zahtev to bi moglo da dovede do novog suđenja i za Milorada Ulemeka Legiju.

(Kurir/J. S.Foto Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Potresno, izvršitelji pokušali invalida da izbace na ulicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track