DO SMRTI TUKAO PROFESORA NA VOŽDOVCU, PA ZANEMEO KOD TUŽIOCA: Beskućnik ubica slagao da je ubijeni udario u ivičnjak!
Foto: Vladimir Milovanović

ALEN METOVIĆ BRANIO SE ĆUTANJEM

DO SMRTI TUKAO PROFESORA NA VOŽDOVCU, PA ZANEMEO KOD TUŽIOCA: Beskućnik ubica slagao da je ubijeni udario u ivičnjak!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Alen Metović (37), koji je u subotu uveče ubio profesora Danila Bogdanova (35) u beogradskom naselju Braće Jerković na Voždovcu, juče je iz pritvora sproveden u Više tužilaštvo na saslušanje.

Kako saznajemo, Metović je iskoristio svoje pravo da ne iznosi odbranu, već se branio ćutanjem. Zamenik tužioca je nakon toga predložio sudu da se osumnjičenome za ubistvo odredi pritvor do mesec dana zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke.

Podsetimo, krvava drama dogodila se u Ulici Radovana Simića Cige kad je Metović, inače beskućnik, pretukao svog poznanika Bogdanova.

Kako smo ranije pisali, Metović i Bogdanov su u subotu uveče u društvu još jedne osobe pili pivo u parkiću. Navodno, oni su se tamo posvađali, pa su se na kraju i potukli.

- Videlo se da ih taj treći muškarac razdvaja. Alen se vratio i nastavio da udara Danila dok ovaj nije pao - navodi naš izvor.

Krvavu svađu policiji je prijavio slučajni prolaznik, koji je naišao na telo koje je nepomično ležalo u parku. Međutim, Metović je policajcima ispričao da se njegov prijatelj okliznuo i udario u ivičnjak. On je iste večeri uhapšen i određen mu je pritvor.

Ubica bio u teškom alkoholisanom stanju

Podsetimo, Danilo Bogdanov (35) preminuo je od povreda kad ga je u Ulici Radovana Simića Cige, u parku kod okretnice GSP autobuske linije 30, krvnički pretukao beskućnik Alen Metović (37).

Ubica je iste večeri uhapšen, i to u teškom alkoholisanom stanju, samo nekoliko metara dalje od mesta na kom je izdahnuo nesrećni Bogdanov.

Kako nezvanično saznajemo, nastradali Bogdanov i Metović su uoči zločina bili sa još jednim muškarcem u parku, a Hitnu pomoć pozvao je jedan od prolaznika koji je primetio da se čovek koji leži ne pomera.

Spava u parku

- Samo je rekao: „Ovaj čovek je hladan, zovite Hitnu pomoć.“ Glava mu je bila krvava od udaraca. Išla mu je krv i iz usta, ko zna, verovatno se ugušio nesrećnik. Kada je stigla Hitna, zvali su policiju, Alen je bio pijan i tu su ga uhapsili, ne znam za tog trećeg čoveka koji je bio s njima - priča očevidac koji nije želeo da mu pominjemo ime.

On dodaje da je pretučenog muškarca poznavao i da je bio profesor matematike, kao i da je odskoro počeo da se druži s Alenom, koji je beskućnik i spava u parku na dušeku. - Tek sam ih pre neki dan video zajedno. Danilo je bio dobar mladić, a ovaj alkoholičar. Tog kobnog dana bili su zajedno od podneva, sedeli su i pili prvo rakiju, a potom pivo. Otišli su u park i čula se svađa, ali niko nije mogao ni da nasluti šta se dešava. Videlo se i da Alen udara tog mladića, ali ko će ih znati kad su ceo dan pili zajedno - priseća se očevidac.

Vratio se i nastavio da ga udara

Prema njegovim rečima, treći muškarac koji je bio s njima u jednom trenutku je odvojio Metovića od Bogdanova. - Mislio sam da je situacija pod kontrolom, ali Alen se ponovo vratio i nastavio da udara Danila. To su bili udarci i niko nije mogao da zna da će sve to ovako da se završi. Kada je stigla policija, čuo sam da se Alen branio i da je rekao da je Danilo pao i udario glavom u ivičnjak i da su ga oni odvukli tamo da mu pomognu. To nema veze s istinom - objašnjava sagovornik Kurira.

Danilo Bogdanov je inače živeo s majkom u zgradi nedaleko od parka. Slomljena od bola, majka nije bila u stanju ništa da nam kaže.

S druge strane, komšije kažu da je nesrećna žena u jednom trenutku izašla iz zgrade i da je vikala, verovatno u očaju jer je neverovatno da čovek na takav način bude ubijen, naočigled mnogobrojnih ljudi koji tuda stalno prolaze.

Kurir / I. M.

Foto: Vladimir Milovanović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Potresno, izvršitelji pokušali invalida da izbace na ulicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track