Dve lezbijke napadnute u Zagrebu

Napad

Dve lezbijke napadnute u Zagrebu

Crna Hronika -
Da ste u Beogradu, ne biste se ovako usudile hodati gradom! samo su neke od uvreda koje je nepoznati muškarac uputio dvema devojkama

ZAGREB - Nepoznati muškarac fizički je napao dve lezbejke u zagrebačkoj četvrti Trešnjevka, a među uvredama koje im je uputio bila je poruka da ne bi mogle tako slobodno da se šetaju da su u Beogradu.

Napad se dogodio 22. juna u šest sati ujutru, kada je muškarac dve devojke najpre napao verbalno, a potom i udarcima pesnicama u glavu, saopštili su danas organizatori Parade ponosa u hrvatskoj prestonici, prenosi index.hr.

Napadač je devojke počeo da uznemirava dok su čekale noćni autobus. Iako su ga one uglavnom ignorisale, obraćajuci mu se jedino porukom da ih ostavi na miru, on nije popuštao, već je nastavio s verbalnim zlostavljanjem u noćnom autobusu, navodi Zagreb prajd.

"Da ste u Beogradu, ne biste se ovako usudile hodati gradom! Odvratne lezbače i pederi, treba vas sve pobiti i popaliti!", samo su neke od uvreda koje je nepoznati muškarac uputio devojkama.

Nakon što su izašle na stanici, verbalni napad pretvorio se u fizički, pošto je muškarac počeo da udara devojke u glavu. One su nekako uspele da pobegnu, ali ih je napadač stigao i nastavio da ih udara pesnicama i nogama po glavi i telu.

Jedna od devojaka uspela je da pozove policiju, posle čega se napadač udaljio u nepoznatom pravcu, vređajuci i njih i policiju.

Jedna devojka zadobila je frakturu vilice, ima rasečenu usnu i potres mozga, dok druga ima hematome i masnice po licu.

Žrtve su policiji na mestu događaja naglasile da se napad dogodio iz mržnje zbog njihove polne orijentacije.

Zagreb prajd je najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track