OŠTETIO BUDŽET ZA SKORO 3 MILIONA DINARA: Uhapšen funkcioner Gradske uprave u Vranju!
Ilustracija, Foto: Profimedia

akcija mup

OŠTETIO BUDŽET ZA SKORO 3 MILIONA DINARA: Uhapšen funkcioner Gradske uprave u Vranju!

Crna Hronika -

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su S. M.

Sumnja se da je kao savetnik za poslove kontrole javnih prihoda i izradu Rešenja za lokalnu komunalnu taksu za zauzeće javne površine i poreze na imovinu fizičkih lica Odseka lokalne poreske administracije Gradske uprave u Vranju u periodu od 1. januara do 13. septembra 2017. godine, suprotno zakonskim propisima sačinjavao rešenja o naplati lokalne komunalne takse drugim fizičkim licima.

Sumnja se i da je u ovim rešenjima S.M. smanjio izlicitiranu cenu i period zauzeća javne površine, a zatim u tako sačinjena rešenja unosio delovodne brojeve pod kojima se vode drugi predmeti u lokalnoj poreskoj administraciji.

Suprotno odlukama Skupštine Grada Vranja S. M. je kako se sumnja sačinjavao Rešenja za obračun lokalne komunalne takse pravnim i fizičkim licima, tako što je samoinicijativno smanjivao površinu zauzeća javne površine.

U iznosu od 2.801.322 dinara, na ovaj način pribavljena je protivpravna imovinska korist pravnim i fizičkim licima, za koliko je oštećen i budžet Grada Vranja.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

Kurir.rs/T.S.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Krvničko prebijanje u Borči, Tužilaštvo ostalo nemo na ove snimke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track