KO JE BIO UBIJENI KAVČANIN? Organizator likvidacija zbog kojih je buknuo MAFIJAŠKI RAT ili običan pomorac? UBICA MU ZNAO NAVIKE
Foto: Printscreen

KO JE BIO UBIJENI KAVČANIN? Organizator likvidacija zbog kojih je buknuo MAFIJAŠKI RAT ili običan pomorac? UBICA MU ZNAO NAVIKE

Crna Hronika -

Davorina Baltića, visokokotiranog člana kavačkog klana koji je likvidiran sinoć oko 23 sata u Ulici Internecionalnih brigada na Vračaru crnogorska policija povezuje sa sa ubistvom bivšeg poslanika Liberalnog saveza Saše Markovića u Budvi, u aprilu 2015, kao i sa ubistvom njegovog kuma Gorana Đuričkovića koji je likvidiran hicem iz snajpera u blizini svog kafića u Budvi u oktobru iste godine.

On je označen kao jedan od organizatora ovih likvidacija, pretreseni su njegovi stanovi u Budvi i Kotoru, ali je on ostao nedostupan pravosudnim organima. Dovođen je u vezu sa Južnoafrikancem Majklom Gregorijem Ferarisom koji je kasnije osuđen za planiranje ubistva Đuričkovića.

Međutim, njegova porodica ubeđena je da Davorin nije imao nikakve veze sa klanovima već da se bavi isključivo pomorstvom.

Drugi put Baltić je medijima postao interesantna nakon šokantnog ubistva Gorana Lenca (32), Kotoranina, golmana lokalnog fudbalskog kluba, ubijenog nasred fudbalskog terena u septembru prošle godine. Ovo ubistvo zbunilo je policiju: na prvi pogled, Lenac nije imao veze sa obračunom klanova, niti je imao kriminalni dosije, ali je, s druge strane, istragom utvrđeno da je blizak pojedinim istaknutim figurama iz Kavačkog klana.

U novinskim čituljama pored imena brojnih Kavčana pojavilo se i ime vođe klana Radivoja Zvicera, kao i ime "drugog čoveka klana" Davorina Baltića.

Ubica dobro poznavao Baltićeve navike

Prvi rezultati istrage ukazuju da je ubica dobro poznavao navike Baltića.

Sačekao ga je u garaži a potom u njega dok se nalazio u svom "golfu 7" iz automata ispalio kišu metaka. Takođe se veruje i da je ubica imao pomagače koji su ga obaveštavali o Baltićevom kretanju.

O pucnjavi su odmah obaveštene policija i Hitna pomoć ali je lekarska ekipa dolaskom na lice mesta mogla samo da konstatuje smrt.

Da je reč o nastavku obračuna kotorskih klanova – kavačkog i škaljarskog - potvrdio je i direktor policije Vladimir Rebić. Ne želeći da saopštava detalje istrage, Rebić je samo kratko kazao da je Baltić od ranije poznat policiji i da intenzivno rade na identifikaciji ubice.

O ubistvu Baltića obaveštena je i crnogorska policija, ali kako javlja TV Vijesti, od njih za sada srpske kolege nisu tražile pomoć u rasvetljavanju ovog zločina.

Rat "kavačkog" i "škaljarskog" klana traje od 2014.godine kada je u Valensiji nestao tovar kokaina.

U tom ratu ubijeno je dvadesetak osoba među kojima su bile i nevine žrtve. U većini slučajeva ubice nisu pronađene a u nekima samo njihovi pomagači.

Policija smatra da se ni ubistvom Baltića rat kotorskih klanova ne privodi kraju te da su obe grupe spremne da idu do istrebljenja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track