Najnovije vesti

ISKAZ MALE JANE BIO KLJUČAN ZA PRONALAŽENJE UBICE JELENE MARJANOVIĆ: Evo zbog čega devojčica nije ispričala SVE ŠTO ZNA!
Foto: Dragan Kadić

Tužilaštvo sprema Poslednji adut

ISKAZ MALE JANE BIO KLJUČAN ZA PRONALAŽENJE UBICE JELENE MARJANOVIĆ: Evo zbog čega devojčica nije ispričala SVE ŠTO ZNA!

Crna Hronika

Ćerka ubijene pevačice nekoliko puta je saslušavana tokom istrage, a oni delovi izjave koji dosad nisu procurili u javnost mogli bi da budu ključni u dokazivanju krivice Zorana Marjanovića

Iskazi maloletne ćerke ubijene pevačice Jelene Marjanović, koja je nekoliko puta saslušavana u policiji nakon zločina, nisu u potpunosti obelodanjeni javnosti, a kako Kurir saznaje, upravo će oni biti poslednji adut tužilaštva u dokazivanju krivice Zorana Marjanovića.


Iako je Jana Marjanović u trenutku ubistva majke imala samo pet godina, policija i tužilaštvo od početka istrage nisu olako ispuštali iz vida njeno svedočenje, posebno zbog toga što je u trenutku zločina bila na nasipu sa ocem, koji je nedavno i optužen. Javnosti su poznate devojčicine izjave iz policije „da je mama nestala u travi“, „da se nešto strašno dogodilo“, kao i „da se tata zadihao“. Međutim, kako za Kurir otkriva izvor iz istrage, to nije ni približno sve što je Jana ispričala policiji.

 

foto: Privatna arhiva


Čekaju odluku suda


- Dete je u više navrata iznelo još nekoliko detalja koje policija i tužilaštvo namerno nisu pustili da iscure u javnost. Postoje indicije da je dete videlo zločin, a da je potom instruisano šta će o svemu ispričati. To što se tužilaštvo protivilo predlogu Marjanovićeve odbrane da se Jana sasluša kao svedok ne znači da će se odbaciti njena uloga u rasvetljavanju zločina. Naprotiv - kaže za Kurir izvor iz istrage.


Kako navodi, Janin iskaz, čiji detalji dosad nisu iscureli u javnost, najverovatnije će biti izveden kao dokaz kada suđenje počne kako bi na ovaj način dete ipak bilo pošteđeno klasičnog saslušanja pred sudom.

 

- Tužilaštvo sada čeka da sud da svoj stav o optužnici. S obzirom na to da se očekuje da odbrana uloži prigovor na optužnicu, sud mžeu da uradi dve stvari. Da vrati optužnicu na dopunu jer smatra da ponuđeni dokazi tužilaštva nisu dovoljni da se Marjanović optuži, u kom slučaju bi tužilaštvo kao novi dokaz dostavilo upravo Janin tajni iskaz. Međutim, ako sud potvrdi optužnicu i zakaže suđenje, onda će tužilaštvo verovatno sačekati pripremno ročištu i na njemu saopštiti da ima novi dokaz - objašnjava sagovornik Kurira.


Odbrana ruši dokaze


On dodaje da je tužilaštvo svesno da dokaze koje sada imaju protiv Marjanovića, poput analize baznih stanica, DNK, tragova blata i krvi, odbrana može da ospori na sudu i to je glavni razlog zašto se sve vreme iskaz ćerke ubijene pevačice držao u strogoj tajnosti.

 


Kreće bitka za starateljstvo

KRSMANOVIĆI HOĆE DA BRINU O DEVOJČICI


Tetka, stric i sestra od strica ubijene pevačice podneli su zahtev Centru za socijalni rad da im se dodeli starateljstvo nad malom Janom Marjanović, saznaje Kurir.

- Ljubica Manojlović iz Kruševca, najmlađa Jelenina tetka, sestra od strica Teodora Krsmanović, i još jedan stric traže starateljstvo nad devojčicom. Zahteve su podneli u dogovoru jer im je bitno da devojčica, sa kojom nemaju kontakt od prošlog septembra i Zoranovog hapšenja, bude s nekim iz njihove porodice - kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.


J. R.

 

 

Kurir / Ivan Milićević

 

Foto: Dragan Kadić, Privatna arhiva

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

(EKSKLUZIVNI SNIMAK) NIKAD OBJAVLJEN INTERVJU: Pogledajte kako su Marjanovići pričali dok još nije pronađeno Jelenino telo!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...