ZORAN MARJANOVIĆ IZLAZI IZ ZATVORA: Mala Jana ipak mora da svedoči
Foto: Dragan Kadić, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

PREOKRET: Optužnica protiv Marjanovića na dopuni

ZORAN MARJANOVIĆ IZLAZI IZ ZATVORA: Mala Jana ipak mora da svedoči

Crna Hronika -

Usvojen prigovor Sud naložio da se sasluša ćerka ubijene pevačice Jelene Marjanović, odbrana njenog muža očekuje da on bude pušten iz pritvora

Viši sud u Beogradu vratio je tužilaštvu na dopunu istrage optužnicu protiv Zorana Marjanovića i naložio da sasluša njegovu ćerku Janu, koja je bila na nasipu 2. aprila 2016. u vreme kad je, kako se sumnja, on ubio svoju suprugu, pevačicu „Granda“ Jelenu Marjanović.

Pod sumnjom... Zoran Marjanović
Pod sumnjom... Zoran Marjanović foto: Stefan Jokić

Tužilaštvo ima rok od tri dana da donese naredbu o dopuni istrage, a branioci Zorana Marjanovića, advokati Veljko Delibašić i Nikola Dumnić smatraju da bi Jana mogla da bude ključni svedok, posle čijeg svedočenja će Zoran biti pušten iz pritvora.

- Nakon saslušanja ćerke Zorana i Jelene očekujemo da bi postupak mogao biti obustavljen, što je jedina pravedna odluka - kaže Nikola Dumnić za Kurir.

Njena izjava može sve da promeni... Jana Marjanović
Njena izjava može sve da promeni... Jana Marjanović foto: Vladimir Šporčić
  • Jana je kobnog dana bila na nasipu s majkom i ocem
  • Prema optužnici, Zoran ju je nakratko ostavio samu da bi ubio Jelenu
  • Prema Zoranovom iskazu, nijednog trenutka se nije odvajao od ćerke

Sud je juče saopštio da je odluka veća da tužilaštvo treba da pribavi nove dokaze, između ostalog, da u svojstvu svedoka ispita malu Janu.

- Nisam očekivao ovakvu odluku suda. Ovo je kompromisno rešenje i za mene neočekivano, jer sam verovao da će sud smoći snage da donese jedino zakonito rešenje, a to je odluka da uopšte nema mesta optužbi - kaže Marjanovićev branilac, advokat Veljko Delibašić.

Prema njegovim rečima, Jana će u Višem tužilaštvu biti saslušana u prisustvu psihologa, ali i advokata. Kako je istakao, mala Jana je u prethodne nepune dve godine saslušavana najmanje pet ili šest puta.

- Policija i tužilaštvo, kršeći zakon, saslušali su je bez prisustva psihologa. Nesporno je da je Jana svaki put ispričala isto, da se toga dana nije odvajala od oca i da sve nije moglo da se odigra onako kako piše, pa je tužilaštvo pokušalo da taj ključni dokaz u istrazi preskoči. Da je dete reklo i jednu jedinu reč koja ide tužilaštvu u prilog, ona bi bila ključni svedok tužilaštva, ali pošto njen iskaz otklanja i najmanju sumnju od Zorana, tužilaštvu ona nije bila bitna - kaže Delibašić i napominje da je dete jedini svedok, jer je tog dana bila na nasipu sa ocem i majkom.

Ubijena... Jelena Marjanović
Ubijena... Jelena Marjanović foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, prema navodima optužnice koja je vraćena na dopunu, Zoran je ostavio dete samo na nasipu, namamio Jelenu da siđe sa zemljanog puta, a potom je ubio.

Novi dokazi

I BAZNE STANICE NA PROVERI

Prema nezvaničnim informacijama, osim saslušanja male Jane, sud je tužilaštvu naložio i da pribavi izveštaj o tome koji su sve telefonski brojevi bili registrovani na baznoj stanici u vreme ubistva. Podsetimo, izveštaj o baznim stanicama navodno je jedan od ključnih dokaza koji je pribavljen u istrazi protiv Zorana Marjanovića. U prigovorima na optužnicu odbrana je tražila i da im se dostave svi snimci sa sigurnosnih kamera.

Zakon dozvoljava da deca svedoče

OBAVEZNO PRISUSTVO PSIHOLOGA

Prema rečima advokata Veljka Delibašića, zakon dozvoljava da dete bude saslušano kao svedok.

- Zakon apsolutno dozvoljava svim građanima da budu svedoci, s tim što nalaže organu postupka da bude obazriv prilikom ispitivanja takvih svedoka, odnosno da se uključi psiholog kako bi se dete zaštitilo i da ne bi doživelo traumu - objašnjava advokat.

foto: Kurir

Novi broj

foto: Kurir

Intervju s Gogom Sekulić Spremna sam za ulogu majke

I ove srede Kurir vam poklanja Glossy, najtiražniji magazin o poznatima

U novom broju pročitajte intervju s Gogom Sekulić, koja za Glossy otkriva da je spremna da ide na vantelesnu oplodnju, kako bi se što pre ostvarila u ulozi majke.

Lepa Brena govori kako je uspela da savlada teške trenutke i da je tek sada srećna žena, a u novom broju možete pročitati i sve o porođaju naše proslavljene teniserke Ane Ivanović.

Živite život poznatih, čitajte Glossy!

foto: Kurir

Kurir / Jelena Spasić

Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva, Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) KURIR ISPRED KUĆE MARJANOVIĆA U BORČI: Zoranov brat dovodi malu Janu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track