KURIROV SPECIJAL! ŠTA PIŠE U OPTUŽNICI PROTIV ZORANA MARJANOVIĆA: Ostavio je dete samo, potrčao za Jelenom i ubio je!
Foto: Damir Dervišagić

DVE GODINE OD ZločinA u Borči

KURIROV SPECIJAL! ŠTA PIŠE U OPTUŽNICI PROTIV ZORANA MARJANOVIĆA: Ostavio je dete samo, potrčao za Jelenom i ubio je!

Crna Hronika -

Posle detaljne istrage, koja je uključila brojna veštačenja, uzimanje DNK tragova petnaestak osoba, 15. septembra 2017. za ubistvo pevačice „Granda“ zvanično je osumnjičen njen suprug

Pre dve godine, 2. aprila 2016. godine, oko 17 sati, ubijena je pevačica Jelena Marjanović. Posle detaljne istrage, koja je uključila brojna veštačenja, uzimanje DNK tragova petnaestak osoba, analize svih video-snimaka sa okolnih sigurnosnih kamera, 15. septembra prošle godine zbog brutalnog zločina koji je potresao Srbiju, ubistva pevačice, zvanično je osumnjičen njen suprug Zoran.

Više tužilaštvo u februaru je podiglo optužnicu, koja je nedavno vraćena na dopunu, ali su u njoj otkriveni rezultati duge i temeljne istrage.

foto: Kurir

Jelena vozila

- Zoran Marjanović je 2. aprila 2016. oko 17 sati ubio suprugu Jelenu tako što se najpre putničkim vozilom „mercedes“, kojim je upravljala pokojna, dovezao sa njihovom maloletnom ćerkom Janom do rampe stadiona u Crvenki. Jelena se popela na nasip i počela rekreativno da trči. Za njom je ubrzo krenuo i Zoran, sa kojim je bila Jana - navodi se u dokumentu tužilaštva, koji je sastavljen na osnovu prikupljenih dokaza.

Jelenu je sustigao na oko kilometar od mesta na kom su parkirali auto i rastali se.

- Zoran je iskoristio poverenje svoje supruge, namamio je da se spuste u podnožje nasipa, ka kanalu, dok je dete ostalo na nasipu. Jelena Marjanović krenula je za suprugom, pa kada su se spustili na travnatu površinu pored kanala, Zoran je Jelenu najpre neutvrđenim oštrim predmetom ubo u teme i desni lakat, i tako joj naneo lake povrede. Ona je počela da beži preko travnate površine, paralelno sa kanalom, a tokom tog bežanja ispali su joj desna patika, mobilni telefon, kao i gumica za kosu. Pokojna je potom skrenula ka kanalu, blizu kog ju je Zoran sustigao, strgao joj gornji deo trenerke, ali je ona uspela da pobegne tako što je ušla u kanal u kom je bilo vode - navodi se u optužnici u koju je Kurir imao uvid.

Zoran je, kako to tvrdi tužilaštvo, u trenutku kada je Jelena ugazila u vodu, a on bio na travnatoj površini, na nivou višem od nje, počeo da joj zadaje udarce u glavu. Predmet kojim je počinio zločin nije naveden, odnosno navodi se da je reč o „neutvrđenom predmetu“.

foto: Kurir

Ne zna se motiv

- Dok se nalazio iznad nje, zadao joj je više udaraca u predelu glave i time joj naneo višestruke prelome kostiju lobanje, usled kojih je Jelena preminula, ali je pre smrti udahnula vodu iz kanala - piše u optužnici koja je trenutno na dopuni kako bi bila saslušana mala Jana. Istražitelji nisu naveli konkretno šta je motiv zločina.

ŠTA JE SVE ZORAN GOVORIO ZA KURIR

- Ubio ju je neki bolesnik. To je monstrum!

- Ne želim da ga ubijem. Voleo bih da gledam kako se muči zbog bola koji je naneo porodici, a posebno Jani.

- Ćerka mi je danima i noćima tražila i čekala majku da je uspava.

- Nemam razloga da ne verujem policiji.

- Video sam kako vode istragu i uverio se u to koliki su profesionalci.

- Policiji ništa ne može da promakne.

foto: Marina Lopičić

Ministar Stefanović

SASLUŠANO 2.000 LJUDI

Nebojša Stefanović, ministar policije, u nedavnom intervjuu za Kurir rekao je da je ubistvo Jelene Marjanović verovatno medijski najispraćeniji zločin, koji je povremeno dobijao elemente fantastike.

- Ubistvo je složeno, prijavljeno je četiri sata od izvršenja. Saslušano je preko 2.000 ljudi, korišćen je ogroman broj resursa MUP, veštačenja, forenzika - izjavio je za Kurir ministar Stefanović.

foto: Zorana Jevtić

Advokat Zorana Marjanovića

OČEKUJEMO DA OTKRIJU PRAVOG UBICU

Advokat Nikola Dumnić, jedan od branilaca Zorana Marjanovića, kaže za Kurir da je siguran da njegov klijent nije kriv.

- Očekujem da Zoran u konačnom ishodu ovog postupka bude oslobođen, a isto tako nadam se da će pravi ubica biti otkriven. Iz prikupljenih dokaza ne može se utvrditi Zoranova krivica i pored toga što je reč gotovo isključivo o dokazima koje je tužilaštvo prikupilo na svoju inicijativu, bez ikakvog učešća, pa čak i obaveštavanja odbrane - kaže Dumnić, koji je u timu odbrane Marjanovića.

Šta piše u izveštaju sa obdukcije

UBIJENA SA DEVET UDARACA

U izveštaju sa obdukcije navodi se da je ubica nesrećnoj pevačici prišao s leđa i udario je šipkom po nozi. Jelena je dobila udarce oštricom istog predmeta kojim ju je pogodio u vrat i nadlakticu. Kada je savladana, primila je sedam udaraca u potiljak, i to dok je ležala na stomaku.

- Poslednji, deveti udarac, Jelena je zadobila dok je onesvešćena, zbog višestrukih preloma lobanje, ležala u vodi. Obdukcija je pokazala da je ona bila živa još desetak minuta, što potvrđuju voda u njenim plućima, mulj i grančica koja se našla u dušniku. Ovaj nalaz kasnije je potvrđen i superveštačenjem.

Saslušanja u istrazi

ŠTA SU IZJAVILI SVEDOCI

- Teodora Krsmanović, Jelenina sestra: Jelena je govorila da ne može više da podnese „matore“, mislim na Zoranove roditelje. Jelena je branila Zorana, uvek ga je branila.

- Vera Vukomanović, kuma Marjanovića: Brak između Jelene i Zorana bio je normalan, voleli su se, nije bilo sukoba između njih.

- Boris Pucić, policajac: Zoran me je pozvao oko 17.30 i rekao da je Jelena nestala. Došao sam na nasip, pretraživali smo levu stranu, ali ne i desnu, na kojoj je pronađeno telo.

- Radoslava Mitrović, meštanka: Čuvala sam koze tog dana. Videla sam starijeg muškarca s repom, bio je sa devojčicom.

- Lenka Ðorđević, vaspitačica: Te noći došla sam da pričuvam Janu, dete je bilo uznemireno.

(Kurir.rs / Jelena Spasić / Foto: Damir Dervišagić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja