PALI NA PUTU IZ ISTANBULA ZA SARAJEVO KOD SRPSKIH CARINIKA: Koferi im bili puni garderobe i parfema (FOTO)
Foto: Carina Srbije

Na graničnom prelazu Gradina

PALI NA PUTU IZ ISTANBULA ZA SARAJEVO KOD SRPSKIH CARINIKA: Koferi im bili puni garderobe i parfema (FOTO)

Crna Hronika -

BEOGRAD - Na graničnom prelazu Gradina, na ulazu u zemlju, carinici su zaplenili veliku količinu neprijavljene garderobe i parfema za koje postoji i sumnja da povređuju prava intelektualne svojine poznatih robnih marki.

Neprijavljena roba pronađena je u utorak kod trojice putnika autobusa bosanskohercegovačkog prevoznika, koji saobraća na liniji Istanbul-Sarajevo.

foto: Carina Srbije

Niko od ukupno 47 putnika u autobusu nije prijavio ništa izuzev ličnog prtljaga.

Prilikom detaljnog pregleda se ispostavilo da taj lični prtljag sadrži i novu garderobu i parfeme, očigledno namenjene daljoj preprodaji. Kod dvojice putnika, državljana BiH, pronađena je identična količina od oko 300 muških i ženskih delova garderobe, čija je vrednost, prema cenama sa etiketa, procenjena na oko 4.000 evra.

foto: Carina Srbije

Za veći deo haljina, košulja, pantalona, trenerki, bluza, kompleta i majica postoji sumnja i da povređuju prava intelektualne svojine robnih marki "armani", polo tomi hilfiger, naji, adidas, guči, luj viton i drugih, saopštila je Uprava carina.

Treći putnik se našao u prekršaju jer je propustio da prijavi, da u jednoj od svojih torbi ima gotovo 80, po svemu sudeći, kopija parfema, vrednih oko 800 evra, za koje postoji sumnja da povređuju prava intelektualne svojine poznatih robnih marki parfema.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Carina Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track