CARINICI SPREČILI KRIJUMČARENJE NAFTE I HERBICIDA: U kamionima sakrili tovar, pa rekli da nemaju šta da prijave! (FOTO)
Foto: Uprava carina Srbije

na graničnom prelazu vatin

CARINICI SPREČILI KRIJUMČARENJE NAFTE I HERBICIDA: U kamionima sakrili tovar, pa rekli da nemaju šta da prijave! (FOTO)

Crna Hronika -

Carinici su 29. i 30. maja 2018. godine, na ulazu graničnog prelaza Vatin, u dva navrata otkrili krijumčarenje nafte, ali i herbicida u kamionima koji su u zemlju dolazili iz Rusije.

Kada je kamion sa prikolicom čačanskih registarskih oznaka stigao na red za kontrolu, vozač, 42-godišnji Užičanin, rekao je da osim čađi iz Ukrajine, koju je transportovao ka Pirotu, nema ništa dugo da prijavi.

foto: Uprava carina Srbije

Ispostaviće se da nije tako, jer su carinici u fabričkoj šupljini ispod kreveta iza suvozačevog sedišta pronašli sakriveni tovar.

Radi se o 40 litara ukrajinskog herbicida „pikador“, koji je pronađen u 2 bela kanistera od po 20 litara.

foto: Uprava carina Srbije

Još jedan prekršaj na Vatinu otkriven je i prethodnog dana, kada je na red za kontrolu stigao kamion užičkih registarskih oznaka.

30-godišnji vozač, takođe iz Užica, rekao je carinicima da u kamionu nema ništa osim cinka, koji je prevozio iz Rusije ka Rumi.

Međutim, prilikom kontrole u boksu sa desne strane prikolice pronađena su 2 bela kanistera sa po 25 litara nafte, a u luferu iznad kabine kamiona otkriveno je još 4 crvena i plava kanistera sa po 20 litara. Vozač je carinicima rekao da za naftu koju je kupio u Rusiji nema račun.

foto: Uprava carina Srbije

Neprijavljena roba se privremeno oduzima i predaje carinskoj ispostavi u Vatinu do okončanja prekršajnih postupaka koji su pokrenuti protiv dvojice vozača kamiona.

(Kurir.rs/Foto: Uprava carina Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track