ODMAZDA! OVO JE MOTIV UBISTVA LUKE RADULOVIĆA: Ubica nije mogao da se osveti pesnicama...
Foto: Jelena Rafailović

odmazda

ODMAZDA! OVO JE MOTIV UBISTVA LUKE RADULOVIĆA: Ubica nije mogao da se osveti pesnicama...

Crna Hronika -

Marko Đorđević (31), za kojim je raspisana poternica zbog sumnje da je ubio Luku Radulovića u aprilu u beogradskom klubu "Ispod mosta", na narko-dilera je pucao i usmrtio ga zbog batina koje je dobio od njega!

Njih dvojica su se sukobili pre nekoliko meseci, a sve se završilo fizičkim obračunom u kome je Đorđević izvukao deblji kraj.

- Zašto su se sukobili, zasad nije poznato, ali je interesantno da su obojica hapšena zbog droge. Ono što je međutim sigurno je da Đorđević nije mogao da pređe preko tih batina i čekao je izvesno vreme da bi se osvetio za njih. Ali nije se osvetio pesnicama, već oružjem 18. aprila u klubu u beogradskom naselju Savamala, u kojem je bila privatna, zatvorena proslava i Radulović gost na njoj. Prišao je Raduloviću koji je stajao za šankom, kratko ga pozdravio, izvadio pištolj i ispalio u njega nekoliko hitaca od kojih ga je pogodio u grudi - kaže sagovornik upoznat s istragom.

Nakon što je u Radulovića ispalio smrtonosne hice, Đorđević je, naočigled brojnih gostiju i svedoka zločina, istrčao iz lokala i automobilom u kome ga je čekao saučesnik Srđan Kukulj (32), za kojim je takođe raspisana crvena poternica, pobegao.

Veruje se da su ubrzo napustili teritoriju Srbije, i to ilegalnim prelazom, i da su utočište našli u nekoj od susednih zemalja.

Nepuna četiri meseca pre zločina u klubu “Ispod mosta”, Đorđevića je Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno oslobodio optužbi za pokušaj ubistva Milomira Markovića i Danijela Lekića 8. januara 2012. ispred splava “Amsterdam” u Beogradu, gde su radili kao obezbeđenje.

Ko je Luka Radulović?

Radulović je policiji bio poznat i od ranije, ali je najšira srpska javnost za njega saznala kada se septembra prošle godine "bentlijem" zaleteo i presekao predsedničku kolonu vozila na Topčideru.

Podsetimo, to se dogodilo 2. septembra 2017. na kružnom toku na Topčiderskoj zvezdi u Beogradu, kada je presečena kolona vozila u kojoj je bio predsednik Aleksandar Vučić.

Kurir je tada pisao da su Radulović i ostali iz automobila ubrzo posle incidenta uhapšeni da bi nakon saslušanja svedoka, 20 dana kasnije, bili pušteni.

Prilikom hapšenja testom je utvrđeno da je bio pod uticajem droge i alkohola.

Radulović je navodno učestvovao i u incidentu ispred jednog noćnog kluba u Beču kada je, kako navodi tamošnja policija, pucao na dvojicu Čečena. Bio je hapšen i zbog droge, kada je kod njega pronađena izvesna količina kokaina, a protiv njega su podizane krivične prijave za nasilničko ponašanje i razbojništva.

Mesec dana kasnije, u oktobru prošle godine, uhapšen je u okviru istrage vođene protiv organizovane kriminalne grupe dilera narkotika. Do hapšenja je došlo u kockarnici.

(Kurir.rs/Blic Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track