STEFANOVIĆ SA PREDSTAVNICIMA ADVOKATA: MUP čini sve da otkrije ubice Dragoslava Ognjanovića
Foto: MUP Srbije

ulažu se svi napori

STEFANOVIĆ SA PREDSTAVNICIMA ADVOKATA: MUP čini sve da otkrije ubice Dragoslava Ognjanovića

Crna Hronika -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da MUP preduzima apsolutno sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i ulaže sve napore kako bi se što pre pronašli počinioci i nalogodavci ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića.

Stefanović je takođe podržao učešće MUP-a u stalnom telu koje će pratiti aktivnosti u vezi sa položajem advokata i sve slučajeve napada na advokate, a čije formiranje su predložili predsednici advokatskih komora, saopštio je MUP.

Stefanović se danas sastao sa predsednicima Advokatske komore Srbije i Advokatske komore Beograda, Viktorom Gostiljcem i Jugoslavom Tintorom, s kojima je razgovarao o aktivnostima u cilju unapređenja položaja advokata u Srbiji i njihovoj većoj bezbednosti sa posebnim osvrtom na nedavno ubistvo advokata Dragoslava Ognjanovića.

Ministar je istakao da MUP preduzima apsolutno sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i ulaže sve napore kako bi se što pre pronašli počinioci i nalogodavci ubistva Ognjanovića.

Učesnici sastanka su se saglasili o nastavku svih aktivnosti MUP-a i advokatskih komora koje će voditi bližoj saradnji ovih institucija, a koje će doprineti i efikasnijem sistemu pravde u zemlji i većoj bezbednosti svih građana Srbije.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Advokatske komore Srbije Jasmina Milutinović i advokat Zora Dobričanin Nikodinović, pomoćnik direktora policije Ivan Ristić, načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević i načelnik beogradske kriminalističke policije Ratko Kostić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: MUP Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track