NOVI DETALJI U ISTRAZI EKSPLOZIJE KOJE JE UMALO UBILA KOŠARKAŠA PARTIZANA: Meta zapravo bio poznati Pink Panter?!
Foto: Vladimir Šporčić

trenutak napada snimljen je sigurnosnim kamerama

NOVI DETALJI U ISTRAZI EKSPLOZIJE KOJE JE UMALO UBILA KOŠARKAŠA PARTIZANA: Meta zapravo bio poznati Pink Panter?!

Crna Hronika -

Bomba koja je bačena na automobil bivšeg reprezentativca i košarkaša Partizana Vukašina Vuleta Avdalovića navodno najverovatnije nije bila namenjena njemu, već komšiji sa kriminalnim dosijeom Aleksandru Š.

foto: Vladimir Šporčić

Nezvanično, nepoznata osoba je u subotu rano ujutru oko 4.30 sati bacila ekplozivnu napravu u dvorište zgrade u kojoj živi košarkaš sa porodicom, koja je pala direktno na džip "audi Q5" koji je u vlasništvu Avdalovića.

foto: Vladimir Šporčić

"U eksploziji nije bilo povređenih. Bomba koja je ekplodirala nije nanela veću materijalnu štetu, oštećeno je samo vetrobransko staklo na vozilu", kaže izvor upoznat sa istragom.

Kako objašnjava, trenutak napada snimljen je sigurnosnim kamerama. Na snimku se vidi osoba sa crnom kapuljačom na glavi kako prilazi dvorištu i baca bombu. Nekoliko sekundi kasnije ona je pobegla - kaže sagovornik.

KOMŠIJA PINK PANTER?

Prema nepotvrđenim informacijama, Avdalović živi u istoj zgradi sa Aleksandrom Š, muškarcem koji je poznat kako srpskim tako i italijanskim istražnim organima. Istraga koja traje ukazaće na to kome je eksplozivna naprava bila namenjena - Avdaloviću ili njegovom komšiji - kaže izvor upoznat sa istragom.

foto: Vladimir Šporčić

Aeksandar Š. je početkom prošle godine hapšen je zbog pljačke luksuzne juvelirnice u Milanu.

Naime, on je u septembru 2016. godine sa saučesnicima oteo nakit vredan više stotina hiljada evra. Veruje se da su lopovi, koji su opljačkali nakit "u stilu Pink Pantera", deo šire grupe pljačkaša koji su operisali u velikim evropskim gradovima.

Međutim, to je tek jedna od pljački komšije proslavljenog košarkaša. Pre sedam godina, on je u Srbiji hapšen kao član četvoročlane bande osumnjičene da je dve godine iz beogradskih pošta i banaka ukrala 250.000 evra, ali i dva pištolja od radnika obezbeđenja. Ova grupa se sumnjičila i za prodaju droge, a kod njih je nađeno 200 grama kokaina.

(Kurir.rs/Blic/Bojana Bogosav/Foto: Vladimir Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track