BRANILAC SRPKINJE PROTIV KOJE CRNA GORA VODI HAJKU: Podnećemo krivičnu prijavu protiv sudije zbog lažnog prijavljivanja napada
Foto: Youtube printscreen

reakcija na nepravdu!

BRANILAC SRPKINJE PROTIV KOJE CRNA GORA VODI HAJKU: Podnećemo krivičnu prijavu protiv sudije zbog lažnog prijavljivanja napada

Crna Hronika -

Srđan Lješković, advokat Beograđanke Sare Vidak protiv koje se vodi neviđena medijska i državna hajka u Crnoj Gori, zbog navodnog napada na sudiju kotorskog prekršajnog suda Jelene Stanišić, ocenio je da je nedopustivo ponašanje tužilaštva u Kotoru, kako prema okrivljenoj, tako i prema advokatima odbrane.

- Podnećemo krivičnu prijavu protiv sudije zbog lažnog prijavljivanja i davanja lažnog iskaza pred Osnovnim državnim tužilaštvom Kotor. Nadam se da iza ovakvog ekstremnog ponašanja sudije za prekršaje i tužilaštva Kotor ne stoji politika da se prema mom klijentu ovako odnose samo zato jer je državljanka države Srbije. Javnim putem pozivam Vrhovnog državnog tužioca da spreči ovo i ovakvo iživljavanje, da pokrene postupak protiv tužioca Ljiljane Milić i da uputi da se većina osnovnih državnih tužilaca ponašaju u skladu sa zakonom prema okrivljenim i njihovim braniocima - rekao je Lješković.

foto: Youtube printscreen

Advokati odbrane pozvali su nadležne da javno objave snimak iz hodnika Suda za prekršaje, kojim će se utvrditi ko govori istinu.

Da podsetimo, crnogorska policija uhapsila je mladu Beograđanku Saru Vidak (20), nakon što ju je sudija Suda za prekršaje u Kotoru Jelena Stanišić lažno optužila za napad! Naime, iako je sudija Stanišić verbalno i fizički nasrnula na Srpkinju u zgradi suda, sudija je shvativši šta je uradila, počela da viče i doziva u pomoć tvrdeći da je Sara Vidak nju napala.

Ubrzo je reagovala policija i uhapsila Beograđanku, posle čega joj je u montiranom procesu, kao najvećem neprijatelju države, određen pritvor do 30 dana i ona je prebačena u spuški zatvor. Na teret joj stavljaju krivično delo napad na službeno lice, za šta je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Kurir.rs/Borba.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track