IVKOVIĆ O NAPADU NA VODITELJKU RTS: Razgovarali smo sa komšijama i svedocima, BILO KAKAV OBLIK NASILJA JE NEPRIHVATLJIV!
Foto: Beta, Printscreen

reagovanje

IVKOVIĆ O NAPADU NA VODITELJKU RTS: Razgovarali smo sa komšijama i svedocima, BILO KAKAV OBLIK NASILJA JE NEPRIHVATLJIV!

Crna Hronika -

Povodom nedavnog incidenta u kome se pominje ime novinarske RTS Slađane Tomašević, koju je, prema pisanju medija, udarila stanarka zgrade u kojoj Tomašević živi, a nakon prepirke vezane za nadogradnju, reagovala je državni sekretar MUP-a Biljana Popović Ivković porukom da bilo kakav oblik nasilja ne sme biti društveno prihvatljiv.

"Kada je reč o napadu na Slađanu Tomašević, policija je odmah po prijavi obavila razgovor sa novinarkom, koja je prijavila da je napadnuta, kao i sa ženom na koju je ukazala da joj je nanela udarac u predelu glave. Policija je, takođe, obavila razgovor i sa komšijama i svedocima ovog događaja, a skinut je i snimak sa nadzornih kamera", rekla je Popović Ivković za Tanjug.

Ona je dodala da je detaljni izveštaj, sa snimcima, prosleđen nadležnom tužilaštvu na dalje odlučivanje.

"Tužilaštvo je, kaže, dostavilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, a policija će daljim radom utvrditi sve okolnosti ovog događaja, posebno da li ovaj incident ima veze sa njenom novinarskom profesijom", rekla je Popović Ivković.

Slađana Tomašević, potvrdila je da se incident dogodio: "Nažalost, tačno je da se incident dogodio. Naravno da sam o tom događaju odmah obavestila nadležne državne organe. Po nalogu tužilaštva, uzeti su svi potrebni dokazi, kao i video snimak sa sigurnosnih kamera zgrade, gde se više nego jasno vidi sam događaj. U vezi sam tim, nadležni organi rade svoj posao, i ja ne bih ništa dalje komentarisala", rekla je Tomašević.

Sve ovo nanelo je nemerljiv stres mojoj porodici i meni.

Što se tiče "pomenute nadogradnje", želim da naglasim da je sve urađeno u skladu sa zakonom i uz sve potrebne dozvole i saglasnosti, koje sam ako je to uopšte nekome bitno, čekala više od devet godina. Svesna svoje odgovornosti i posla kojim se bavim, nikada ne bih uradila ništa što je u suprotnosti sa bilo kojim zakonom.

Kao osoba koja se bavi javnim poslom, osuđujem svaki vid nasilja - kako fizičkog, tako i psihičkog.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track