Najnovije vesti

SLIKARKA KOJA JE PREGAZILA VERENIKE IZ SRBIJE SE VRAĆA U ZATVOR? Ponudila je jemstvo od 200 HILJADA EVRA, ali se desio PREOKRET!
Foto: Printscreen Facebook

miloš je poginuo, snežana je u komi

SLIKARKA KOJA JE PREGAZILA VERENIKE IZ SRBIJE SE VRAĆA U ZATVOR? Ponudila je jemstvo od 200 HILJADA EVRA, ali se desio PREOKRET!

Crna Hronika

Viši sud u Podgorici vratio je danas Osnovnom sudu u Kotoru na ponovno odlučivanje o prihvatanju jemstva u iznosu od 218.662 eura koje je ponudila Emina Adrović (23) da bi se u daljem toku postupka branila sa slobode! Adrović se tereti za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo srpski državljanin Miloš Vukomanović, a njegova verenica Snežana Rudinac teško povređena.

Prošle nedelje Osnovni sud u Kotoru prihvatio ponuđeno jemstvo za Budvanku, ali se Tužilaštvo žalilo pa su spisi predmeta dostavljeni Višem sudu na odlučivanje.

Za njenu slobodu ponuđena je hipoteka u iznosu od 218.662 eur.

“Prihvata se ponuđeno jemstvo branilaca okrivljene Emine Adrović, advokata Zdravka Begovića i Vlada Vukovića, upisom hipoteke u iznosu od 218.662 eura na nepokretnosti upisane u listu nepokretnosti Bogetići pJ Nikšić pa će se pritvor određen protiv okrivljene rešenjem ovog suda ukinuti kada se izvrši upis hipoteke na navedenoj nepokretnosti i sudu bude dostavljen dokaz da je izvršen upis hipoteke u korist Osnovnog suda u Kotoru”, navodi se u prethodnom rešenju Osnovnog suda u Kotoru.

Protiv Emine Adrović nedavno je podignuta optužnica zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je 18. jula u Bečićima poginuo Vukomanović, dok je njegova verenica teško povređena. Rudinac se i dalje nalazi u komi.

Ukoliko se dokaže da je kriva za smrt mladića i teške povrede devojke, mladoj slikarki preti i do osam godina zatvora.

Sudski organ je dostavio optužnicu Osnovnom sudu u Kotoru radi kontrole i potvrđivanja, pa je pritvor Emini Adrovac produžen. Njoj je inače odmah nakon nesreće određen pritvor do 30 dana.

Pokušali da pređu ulicu, ona ih pokosila

Podsetimo, verenici Miloš Vukomanović (25) i Snežana Rudinac (24) su pokušavali da pređu ulicu na pešačkom prelazu u Bečićima koji više nije u funkciji, kada je na njih iz pravca Budve naletelo Eminino vozilo.

Miloš je podlegao povredama na licu mesta, dok se njegova dugogodišnja devojka i verenica Snežana nalazi u komi od kobne noći. Nesrećna devojka se nekoliko puta probudila iz kome na po samo par sekundi i svaki put je pitala samo za svog verenika. Doktori su je odmah uspavljivali jer se jako uznemiravala. Ona još ne zna da je zauvek ostala bez svog verenika.

Prema dosadašnjim saznanjima, ona je u saobraćajnoj nesreći zadobila povredu glave, potkolenice, natkolenice i grudnog koša. Upravo najveći problem stvara nagnječenje grudnog koša, a Snežana je na kiseoniku i ne može da komunicira.

foto: Facebook/SnezanaRudinac

Adrovac koja je pokosila mlade verenike, koji su u Crnu Goru otišli kao sezonski radnici kako bi zaradili novac za svadbu, nakon nesreće se zaustavila što je za nju olakšavajuća okolnost u ovom slučaju.

Prema Krivičnom zakoniku za teška dela protiv bezbednosti saobraćaja propisana kazna učiniocu za saobraćajnu nesreću u kojoj je nastupila smrt jednog ili više lica, je od dve do dvanaest godina zatvora (član 297).

Međutim, jasno je da ovaj slučaj u Crnoj Gori pokušava da se zataška. Lokalni mediji o ovoj nesreći pisali su samo prvih par dana i to bez objavljivanja mnogo podataka, a posebno bez objavljivanja podataka devojke koja je mladića i devojku pokosila na ulici.

Naime, reč je o mladoj slikarki iz Budve, Emini Adrović koja je godinama studirala umetnost u Italiji. Ona je takođe ćerka bivšeg policajca koji je sada vlasnik luksuznog hotela "Adrović" na samom ulazu na Sveti Stefan, najluksuznije mesto u Crnoj Gori.

Emina je takođe bila uključena u posao oko ovog luksuznog hotela. Vodila je društvene mreže i bila zadužena za marketing hotela.

Kako je pisalo na njenim nalozima na društvenim mrežama koji su sada obrisani, ona drži i nekoliko umetničkih galerija u Crnoj Gori.

Nakon prve informacija o ovoj užasnoj nesreći u kojoj je mladić iz Srbije poginuo na licu mesta, a devojka teško povređena, crnogorski mediji tek su sa po nekom rečenicom pratili ovaj slučaj. Ubrzo se u medijima pojavila i informacija koja je stigla iz opštine Budva da su verenici ulicu pretrčavali na mestu "starog pešačkog prelaza koji više nije u funkciji".

foto: Youtube/Printscreen

Otac ostavljao novac na Miloševom grobu

Otac Emine Adrovac na dan sahrane poginulog Miloša došao je u Srbiju sa svitom od nekoliko desetina ljudi kako bi porodici mladića ponudio da plati troškove sahrane.

- Nisu uspeli da dođu na sahranu jer je bio neki zastoj zbog neke saobraćajne nesreće. Posle sahrane, kada je već završena i daća, Eminin otac je došao u pratnji četrdesetak osoba. Zaista nije bilo prijatno, izgledalo je kao na bojnom polju. Ponudio je da plati troškove sahrane, što smo odbili - ispričao je tada otac poginulog mladića, Dragutin Vukomanović.

Nakon što je porodica Vukomanović odbila Crnogorce, oni su tražili da odu na Milošev grob.

- Dopustili smo im. Ali oni su na prevaru pokušali da na Miloševom grobu ostave novac. Komšija je to video, i rekao im da to nije prema našim običajima. Ne znam da li su to hteli iz dobre namere ili već šta, a komšija mi je to rekao kada su već otišli - naveo je duboko povređenim glasom Dragutin.

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...