MLADA SRPKINJA KOJA NEDUŽNA ROBIJA U CRNOJ GORI DANAS PRED SUDOM: Počinje suđenje studentkinji Sari, prvi put će odbrana imati reč!
Foto: Privatna Arhiva

DAN ODLUKE

MLADA SRPKINJA KOJA NEDUŽNA ROBIJA U CRNOJ GORI DANAS PRED SUDOM: Počinje suđenje studentkinji Sari, prvi put će odbrana imati reč!

Crna Hronika -

Beograđanka Sara Vidak (20) danas će prvi put biti izvedena pred Osnovni sud u Kotoru, koji treba da donese odluku o tome da li je studentkinja iz Srbije kriva za navodni napad na sudiju Prekršajnog suda Jelenu Stanišić.

Na današnjem suđenju bi takođe, prvi put od incidenta koji se dogodio 14. avgusta i zbog kog je Sara završila u zloglasnom zatvoru Spuž, trebalo da budu predočeni i dokazi odbrane.

- Optužnica je podignuta ekspresno, i to samo na osnovu neistina koje je iznela sudija. U istrazi su saslušani, osim Sare i sudije Stanišić, svedoci koji su zaposleni u sudu i jedan policajac. Sarina majka, kao ni njen verenik, iako su bili očevici svega što se dešavalo u hodniku ispred sudnice, dosad nisu dali iskaz. Svi svedoci, i oni koji su već saslušavani, kao i oni koji dosad nisu ispričali šta su videli, dobili su poziv da se danas pojave u sudu - kaže izvor Kurira i dodaje da su poziv za suđenje dobili i sudski veštaci.

Sari Vidak, koja je u Crnoj Gori bila s porodicom na odmoru, na teret se stavlja da je napala sudiju tako što ju je uhvatila za ruku, zavrnula je i izgrebala, jer je, kako je to tvrdila sudija, bila besna zbog toga što je Sarin verenik kažnjen sa 90 evra zbog čukanja na parkingu. S druge strane, Sara je ispričala da incident koji se dogodio ispred sudnice nije imao nikakve veze s kaznom, već sa tim što je sudija u zapisnik o prekršaju upisala pogrešan broj registarske tablice. Kurir je objavio zapisnik u kom se vidi da je zaista upisan pogrešan broj, zbog čega je Sara pokušala da zamoli sudiju da ispravi grešku. Sudija Stanišić je tada iznervirano zgrabila devojku za ruku. Shvativši da je preterala, počela je da doziva policiju i tada je devojku lažno optužila da je zapravo ona nju napala.

ČEKA JE MONTIRAN PROCES

foto: Privatna Arhiva

Saru Vidak u Crnoj Gori čeka montiran proces jer su ministar pravde Crne Gore Zoran Pažin i Sudski savet i predsednica Vrhovnog suda Crne Gore javno kršili pretpostavku nevinosti i vršili pritisak na sud da je pritvore i osude.

- Svesni su kakvu su grešku napravili ministar pravde i ostale državne institucije. Na pravdi boga su nevinu devojku poslali u zatvor, pa je logično očekivati da Sari predstoji montiran sudski proces, u kome ona mora da bude osuđena! Sara će biti osuđena samo da bi se institucije pokrile i skinule odgovornost - tvrdi naš izvor iz Crne Gore.

Izjava crnogorskog ministra pravde, kojom je direktno prekršio pretpostavku nevinosti osumnjičene Sare Vidak, može se posmatrati i kao očigledan pritisak na sud i tužilaštvo. Svaki govor kojim se krši pretpostavka nevinosti, koja je zagarantovana Ustavom krše se i ljudska prava svakog okrivljenog, u ovom slučaju osumnjičene Beograđanke.

ČETIRI PITANJA ZA MINISTRA PRAVDE CRNE GORE ZORANA PAŽINA

foto: EPA

(Kurir.rs/J. Spasić/ foto Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track