SUD ODBIO ZAHTEV ZA PREVREMENI OTPUST: Marko Milićev ostaje u zatvoru!

nije pokazao kajanje zbog krivičnog dela

SUD ODBIO ZAHTEV ZA PREVREMENI OTPUST: Marko Milićev ostaje u zatvoru!

Crna Hronika -

Treći osnovni sud u Beogradu odbio je danas zahtev za uslovni otpust iz zatvora Marka Milićeva, koji je osuđen na četiri i po godine zatvora, jer je u julu 2014. godine izazvao saobraćajnu nesreću na Brankovom mostu u kojoj je poginuo Luka Jovanović.

Sud je odluku da Milićev i dalje ostane u zatvoru na izdržavanju kazne doneo danas nakon što je prethodno uprava KPZ Požarevac poslala mišljenje o vladanju Milićeva tokom izdražavanja kazne, kao i mišljenje o njegovom zahtevu za prevremeni otpust.

Zaključak nadležnih u KPZ je bio da Milićev nije okončao proces resocijalizacije, kao i da nije iskazao kajanje zbog krivičnog dela koje je učinio.

Istovremeno nadležni u KPZ su rekli da on ne pravi probleme, da poštuje autoritete, da je radno angažovan i da nije disciplinski gonjen.

Nadležni u KPZ insistirali su i na tome da je Milićev višestruki povratnik, odnosno da je pet puta osuđivan, tri puta na zatvorsku kaznu i dva puta na uslovnu. Takođe, naveli su i da je u Nemačkoj osuđivan na zatvorsku kaznu, koju je na posletku služio u Srbiji.

Zamenik tužioca se uoči donošenja sudske odluke usprotivio zahtevu Milićeva za prevremeni otpust, ističući da tužilaštvo smatra da je Milićev tokom postupka, ali i kasnije davao šture odgovore na temu nesreće, kao i da do danas nije otkrio ni gde je misteriozni "kantrimen", ni ko je njegov vlasnik.

Zastupnik Marka Milićeva, advokat Predrag Vasović ocenio je da u dopunjenom mišljenu koje su poslali nadležni iz KPZ Požarevac, nisu dati odgovori na sva pitanja koja je sud zahtevao, ističući da su razlozi zbog kojih se preporučuje da njegov branjenik ostane iza rešetaka - paušalni i subjektivni.

Takođe je naveo da se KPZ oglušio o sopstveni pravilnik, kada su u pitanju procene za Marka Milićeva, dok se, kako je naveo, istovremeno pozivao na činjenice koje su irelevantne za postupak, ali i zahtev za prevremeni otpust.

Sud je potom u kratkom obrazloženju svoje odluke naveo da je prihvatio mišljenje KPZ Požarevac, kao i da osuđeni Milićev ima pravo žalbe Apelacionom sudu.

Podsetimo, Milićev je osuđen na četiri i po godine zatvora jer je u julu 2014. godine vozilom "mini kantrimen" usmrtio Luku Jovanovića (21) na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobegao sa lica mesta i iz države. Uhapšen je posle mesec i po dana bekstva u Kini i izručen Srbiji u kratkom roku.

U ovom slučaju koji je izazvao veliku pažnju javnosti vozilo nije nikada pronađeno, a sumnja se da je "kantrimen" rastavljen na komade i da nije bio regularan.

Kum Milićeva, Bratislav Vesović je osuđen na godinu dana zatvora, jer je krio Milićeva nakon incidenta, kao i jer mu je pomogao da sakrije "kantrimena".

Taksista Saša Janković je oslobođen od optužbi da je izbegao da prijavi saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Luka Jovanović (21). Što se tiče drušva koje je sa Milićevim te večeri bilo u kolima, oni su još sredinom septembra 2014. godine osuđeni na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivičnog dela.

Tamara Bogdanović je osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo "mini kantrimen". Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.

(Kurir.rs/I.Milićević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja