FOTO-MODEL I SIN INSPEKTORA U IGRI UPUCAO MAJKU U OKO? Vuk (25) nakon incidenta zadržan na lečenju, a jedna stvar je ostala MISTERIJA
Ilustracija, Foto: Printscreen Facebook

nije određen pritvor

FOTO-MODEL I SIN INSPEKTORA U IGRI UPUCAO MAJKU U OKO? Vuk (25) nakon incidenta zadržan na lečenju, a jedna stvar je ostala MISTERIJA

Crna Hronika -

Sinu policijskog inspektora, Vuku Šaponjiću (25), koji je iz pištolja teško ranio majku Gordanu Gajović (53) pogodivši je u oko, nije određen pritvor.

Čačanin Šaponjić nakon incidenta zadržan je na lečenju na odeljenju psihijatrije čačanske Opšte bolnice.

Šaponjić zbog ove okolnosti još uvek nije dao izjavu čačanskoj policiji, niti je izveden pred nadležnog tužioca.

U policiji pretpostavljaju da mladić nije imao nameru da puca u svoju majku, koja mu je došla u posetu jer živi u inostranstvu, već da je pištolj slučajno opalio dok ga je čistio ili se "igrao" sa njim. Takođe se saznaje da je vidno potresen i uznemiren zbog svega što se dogodilo njegovoj majci, koju je, kako tvrde ljudi koji ga poznaju, obožavao, navodi Blic.

- Sve se dogodilo u stanu u centru Čačka u kom su zajedno bili Šaponjić i njegova majka. Gordana je najverovatnije ležala na krevetu kada je pištolj opalio. Metak joj je prošao kroz oko i zaustavio se na desnoj strani grudnog koša - rekao nam je izvor iz istrage.

Portparolka čačanske bolnice dr Biljana Kočović izjavila je da Gordana Gajović nije životno ugrožena.

- Ona je dobro, vitalno je stabilna i nije životno ugrožena. Metak se i dalje nalazi u grudnom košu i on se neće vaditi sve dok joj se stanje ne stabilizuje. Pacijentkinja je pod nadzorom lekara, ali su sve vitalne funkcije očuvane - navela je ona.

Izbo mladića u centru Čačka

Zanimljivo je da Vuk Šaponjić nije proveo ni dana u pritvoru ni nakon što je pre nešto više od godinu dana, polovinom oktobra 2017. godine, naočigled brojnih prolaznika, nožem izbo Marka Šelovića u centralnoj pešačkoj zoni Čačka. Taj postupak još je u toku.

Imajući u vidu da je Šaponjić optužen za krivično delo nanošenje lakih telesnih povreda opasnim sredstvom, za koje je zaprećena kazna zatvora u trajanju do tri godine, postavlja se pitanje na koji je način došao u posed pištolja iz kojeg je pucao u majku.

Sagovornici iz policije navode da na legalan način to nije mogao da učini.

Zaljubljen u oružje

Vuk Šaponjić do incidenta od prošle godine nije važio za problematičnog mladića, osim što, kako kažu njegovi prijatelji, voli oružje, što je navodno zasluga njegovog oca, dugogodišnjeg inspektora PU Čačak.

Student je Pravnog fakulteta u Beogradu, bio je fotomodel, a u slobodno vreme svira gitaru.

(Kurir.rs/Blic, V.Nikitović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track