Najnovije vesti

OBEĆAVAM, NEĆU NIGDE DA BEŽIM! Čovek kog su prozvali vođom najopasnijeg klana u Crnoj Gori traži slobodu, I NUDI POZAMAŠNU GARANCIJU!
Foto: Printscreen/ Instagram

ne namerava da napusti beograd

OBEĆAVAM, NEĆU NIGDE DA BEŽIM! Čovek kog su prozvali vođom najopasnijeg klana u Crnoj Gori traži slobodu, I NUDI POZAMAŠNU GARANCIJU!

Crna Hronika

Navodni vođa "škaljarskog klana" rekao je da ne namerava da napušta Beograd i ponudio je 150.000 evra jemstva

Jovan Vukotić, navodni vođa "škaljarskog klana", danas je od Drugog osnovnog suda zatražio da mu ukine pritvor u kom je zbog sumnje da je koristio falsifikovani makedonski pasoš.


Njegov branilac Zora Dobričanin Nikodinović od suda je zatražila da mu pritvor bude ukinut i zamenjen nekom blažom merom ili jemstvom.


- Garantujem da ću dolaziti na svako suđenje i podrazumeva se da se neću kriti. Nemam razlog da napustim Srbiju - rekao je Vukotić. On je doveden iz pritvora u pratnji policajaca naoružanih dugim cevima, a dok je sprovođen kroz hodnik, deo suda bio je ispražnjen.

 

foto: Ana Paunković


- Nema potrebe za ovom policijskom predstavom koja se pravi. Ukoliko me pustite, dolaziću sam ili sa članovima familije, nemam potrebu za bilo kakvom specijalnom pratnjom - rekao je on u sudnici, u kojoj je, pored njegove supruge, manekenke Dejane Živković, i oca Veselina Vukotića, bilo desetak pripadnika zatvorske i sudske straže.

 

foto: Kurir


Vukotićeva advokatica rekla je da oni prihvataju i da sud odredi obe mere, zabranu napuštanja stana i jemstvo.


- Ne želim javno da kažem iznos jemstva, niti ko je spreman da ga položi, kao ni adresu na kojoj će boraviti - bila je tajnovita ona. Međutim, kako nezvanično saznajemo, Vukotić je ponudio kauciju od 150.000 evra.

Svađa u sudnici
Igranke i optužbe

Posle izlaganja advokata Borivoja Borovića, koji je optužio sud da učestvuje u igranci policije koja njegovom klijentu navodno pokušava da pripiše teža krivična dela od falsifikovanja pasoša, a da u tome učestvuje i tužilaštvo, izbila je rasprava u sudnici.
- Ne mogu više ovo da trpim - obratio se zamenik tužioca, dok je sudija reagovala rečima da "ne učestvuje ni u kakvim igrankama, već da sudi za krivično delo koje je Vukotiću stavljeno na teret".


Njegov drugi branilac Borivoje Borović rekao je da je zabrinut jer on ima saznanja da "policija pritiska pojedine pritvorenike da budu svedoci protiv Vukotića za mnogo teža krivična dela".


- Pokušavaju da mu nameste teža krivična dela. Imam informaciju da policija vršlja po zatvorima i da se pritiskuju pritvorenici da svedoče protiv njega. Nudi im se status svedoka-saradnika - rekao je Borović i naveo da je policija Vukotiću uzela DNK najverovatnije iz istog razloga. Međutim, on nije želelo da kaže imena osoba koje policija navodno pritiska.


Na prethodnom suđenju, Vukotić, koji je u Srbiju deportovan iz Turske 10. septembra, izjavio je da on nije vođa nikakvog klana i da mu sve optužbe pakuju oni koji stoje iza ubistva njegovog prijatelja, advokata Dragoslava Miše Ognjanovića.

 

(Kurir.rs/Jelena Spasić/foto Ana Paunković, Privatna arhiva)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...