OPTUŽENI MILOŠ DELIBAŠIĆ NA SUĐENJU ZA UBISTVO MILOŠA VIDAKOVIĆA I NIKOLE BOJOVIĆA: Imam dokaz da je svedok tužilaštva sklon silovanju i ubistvima!
Foto: Dragana Udovičić

SPECIJALNI SUD

OPTUŽENI MILOŠ DELIBAŠIĆ NA SUĐENJU ZA UBISTVO MILOŠA VIDAKOVIĆA I NIKOLE BOJOVIĆA: Imam dokaz da je svedok tužilaštva sklon silovanju i ubistvima!

Crna Hronika -

Miloš Delibašić, jedan od optuženih članova navodne kriminalne grupe Slobodana Šaranovića, koji su optuženi za ubistva Miloša Vidakovića u Budvi i Nikole Bojovića u Beogradu, juče je, u završnici ponovljenog postupka, sudu predao nalaz neuropsihijatrijskog veštačenja optuženog Miloša Vojnovića, koji je ranije sklopio sporazum s tužilaštvom o svedočenju u zamenu za manju kaznu.

foto: Privatna Arhiva

Kako je Delibašić naveo, u pitanju je veštačenje iz drugog postupka koji je vođen protiv Vojnovića, a koje dokazuje da on nije "divno i bezgrešno dete".

- Jutros sam došao u posed ovog dokumenta u kome jasno stoji da je Vojnović psihosomatska ličnost koja ne oseća kajanje zbog učinjenih dela i koja je sklona silovanju i ubistvima. To želim da predam sudu - kazao je Delibašić, odbijajući da navede iz kog postupka je pomenuto veštačenje.

Podsetimo, Vojnović, koga Delibašić želi da diskredituje kao svedoka, priznao je da je ubio Vidakovića, a potom je, u zamenu za manju kaznu, optužio sve ostale članove grupe za oba zločina, detaljno opisujući ulogu svakog pojedinačno.

Sudija Vladimir Duruz je, međutim, naveo da zatvara dokazni postupak, odnosno da nalaz koji je Delibašić pribavio neće biti izveden kao dokaz. Izlaganje završnih reči zakazano je za početak marta, nakon čega će biti izrečena druga prvostepena presuda.

(Kurir.rs/I. Milićević/Foto: D. Udovićić, Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track