HRANITELJ JE SILOVAO DEVOJČICU 10 GODINA: Živela je u užasu, a sada je manijak pokušao da se izvuče i prođe sa nanogicom, ali je sud to odbio
Ilustracija, Foto: Shutterstock

strašna sudbina

HRANITELJ JE SILOVAO DEVOJČICU 10 GODINA: Živela je u užasu, a sada je manijak pokušao da se izvuče i prođe sa nanogicom, ali je sud to odbio

Crna Hronika -

Devojčica iz Vojvodine koju je 10 godina seksualno zlostavljao hranitelj M. M. saslušana je u petak u Osnovnom tužilaštvu u Šidu.

Prema informacijama koje posedujemo, devojčica se više od tri sata detaljno izjašnjavala o torturi koju je više od 10 godina trpela od hranitelja M. M.

- Nju je kada je imala samo šest godina Centar za socijalni rad smestio u porodicu M. M. Godinu dana pošto je došla kod njega, kada je imala između sedam i osam godina, on je počeo seksualno da je zlostavlja - priča izvor upoznat sa slučajem, navodi Blic.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Prema rečima našeg sagovornika, devojčica je ispričala šta je sve trpela godinama.

- On se seksualno zadovoljavao nad njom i na najgori mogući način terao ju je da zadovoljava njegove polne nagone. Terao ju je da ga svakodnevno oralno zadovoljava i silovao je najmanje jednom nedeljno - objašnjava naš sagovornik.

Agonija u kojoj je živela devojčica prestala je tek poslednjeg dana 2018. godine. Ona je tada, nakon što je postala punoletna, smogla snage da ispriča kroz šta je sve prolazila.

- Ona je ispričala da je krišom izašla iz kuće svojih hranitelja, iz kuće u kojoj je trpela zlostavljanje godinama. Otišla je kod drugarice, koja joj je pružila podršku da ode u policiju i prijavi zlostavljača i ispriča šta joj je čitavu deceniju radio - objašnjava naš sagovornik.

Inače, M. M. ranije je sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Šidu potpisao sporazum o priznanju krivice zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje nad svojom štićenicom. Tada je pristao da bude osuđen na kaznu kućnog zatvora od godinu dana. Međutim, sud je ovaj sporazum odbio, navodeći kao razlog te odluke da sankcija od godinu dana kućnog zatvora nije adekvatna, nalazeći da je seksualno zlostavljanje trajalo skoro deceniju.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Punomoćnik oštećene devojčice na osnovu dokaza koji postoje u spisima predmeta ukazao je na to da smatra da se ne radi o krivičnom delu nedozvoljene polne radnje, koje se M. M. stavljaju na teret, već o krivičnom delu obljube nad detetom koja je izvršena zloupotrebom položaja, s obzirom na to da je on bio hranitelj devojčice. Za delo obljuba nad detetom zaprećena kazna je od pet do 12 godina zatvora. Takođe, punomoćnik devojčice nada se da će predmet preuzeti Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.

Silovatelj dobio samo godinu dana

Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", kaže da Fondacija pomno prati slučaj ove devojčice.

- Devojčica je toliko izmučena da gubi pojam kada i kako se sve to desilo. On je sve priznao jer je hteo da se nagodi sa sudom da dobije manju kaznu i mi smo se bunili jer zaista je strašno da za sve što je uradio dobije godinu dana kućnog zatvora. Fondacija će pomno pratiti ovaj slučaj i nećemo dozvoliti da taj čovek prođe nekažnjeno ili sa blagom kaznom - kaže Igor Jurić, i dodaje da upravo zbog ovakvih slučajeva kazne za one koji vrše nedozvoljene polne radnje nad detetom moraju biti strože.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Umalo nagrađen nanogicom

Prema Zakonu o krivičnom postupku, M. M. pretila je kazna do 10 godina zatvora jer, kako stoji u ZKP: "nastavnik, vaspitač, staralac, usvojilac, roditelj, očuh, maćeha ili drugo lice koje zloupotrebom položaja ili ovlašćenja izvrši obljubu ili sa njom izjednačen čin sa maloletnikom koji mu je poveren radi učenja, vaspitavanja, staranja ili nege biće kažnjen zatvorom od jedne do 10 godina". Međutim, posle sporazumnog priznanja krivice, umalo je nagrađen nošenjem nanogice.

(Kurir.rs/Blic, B.Bogosav)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track