LUDI MILOJKO: Mortus pijan Pantić udario kolima policajce, pa pobego!
Foto: Dušan Milenković, Kurir/Aleksandra Gavrilović

SAOBRAĆAJNA NESREĆA

LUDI MILOJKO: Mortus pijan Pantić udario kolima policajce, pa pobego!

Crna Hronika -

Poznati novinar vraćao se sa svadbe i sa 1,73 promila, ne poštujući saobraćajne znake, izazvao udes, posle koga je nastavio da divlja. Policija ga uhapsila na Brankovom mostu

Sportski komentator u penziji Milojko Pantić (72) priveden je preksinoć na Brankovom mostu u Beogradu posle filmske jurnjave i proveo je skoro 12 sati u policijskoj stanici na trežnjenju!

Kako saznajemo, Pantić je oko 23 sata izazvao sudar na Starom sajmištu, kada se svojim „ford fokusom“ zakucao u džip Interventne jedinice MUP, a zatim se dao u beg Brankovim mostom, i to vozeći u kontrasmeru!

foto: Sonja Spasić

Iskulirao „stop“

- Pantić se u trenutku sudara vraćao sa svadbe i bio je pod dejstvom alkohola. Kada je došao do Starog sajmišta na Novom Beogradu, nije stao na znak „stop“, pa se zakucao u policijsko vozilo. Posle te manje nezgode, on nije stao, već je nastavio da vozi. Popeo se na Brankov most, ali je vozio suprotnim smerom sve do Pop Lukine ulice. Patrola Interventne jedinice, čije je vozilo prethodno oštetio, odmah je krenula za njim - prepričava dramu naš sagovornik i nastavlja:

- Pripadnici Interventne uspeli su da stignu Milojka i da ga zaustave nasred mosta. Kada se konačno zaustavio, izašao je iz kola i nije pravio veće probleme. Odmah je bio alkotestiran. Tada je usledio novi šok! Ispostavilo se da Milojko ima 1,73 promila alkohola u krvi, što se tretira kao veoma teško pijanstvo. Recimo, ukoliko neko ima 1,2 promila i više, smatra se da je potpuno nesposoban za vožnju, jer su mu pogoršani periferni vid i koncentracija, a reakcije zakasnele i oslabljene.

foto: Printscreen

Naš izvor kaže da je prava sreća što niko nije stradao zbog Milojkove bahate vožnje.

- Poznati komentator je svojom divljačkom vožnjom ugrozio i svoj život, ali i živote drugih vozača. Naime, kada se Pantić, bežeći od interventne iz pravca Starog sajmišta uključivao na Brankov most, bio je veoma gust saobraćaj. Pantić je bukvalno preleteo razdelno ostrvo i uleteo u kontra smer. Nekim čudom sve se dobro završilo i nikoga nije ubio - kaže izvor Kurira.

Prema rečima našeg izvora, Pantić je posle uviđaja odveden u policijsku stanicu na Bulevaru despota Stefana i proveo je noć na trežnjenju.

foto: Printscreen

Prekršajna prijava

- U stanicu je stigao oko jedan sat posle ponoći, a iz nje je, izašao sutradan, nešo pre 12 sati - kaže izvor i dodaje da će protiv poznatog sportskog komentatora biti podneta prekršajna prijava.

Pantić po izlasku iz pritvora i nakon što se otreznio nije bio preterano raspoložen za priču. Rekao je da je pre hapšenja bio na jednom veselju i nije negirao da je tom prilikom popio.

- Bio sam na svadbi, popio malo, i to je to. Ništa se nije desilo. Nikoga nisam ubio, nikoga nisam zgazio - poručio je nonšalantno Pantić.

Na pitanje da li je tačno da se nije zaustavio na znak „stop“ i da je udario u džip Interventne, pa potom pobegao na Brankov most vozeći u kontrasmeru, on je odbrusio:

- Napišite ja sam kreten! Nakon toga se okrenuo i otišao.

Sportski komentator zbog teškog pijanstva može biti osuđen na novčanu kaznu u rasponu od 100.000 do 120.000 dinara ili kaznu zatvora od najmanje 15 dana, a sleduju mu i 14 kaznenih poena i zabrana upravljanja vozilom od osam meseci.

foto: Printscreen

Skockan

TREZNIO SE UZ POGAČICE

Milojko Pantić je policijsku stanicu napustio sam, obučen u odelo, košulju i mantil. U ruci je nosio najlon kesu sa salvetama i pogačicama iz pekare. Mnogi su komentarisali da je Milojku posle pijanstva prijalo da nešto pojede kako bi se što pre otreznio.

Karijera

1972. do 1988. bio je novinar komentator u Sportskoj redakciji TV Beograd 1980. postao je šef RTV Pula za praćenje Olimpijskih igara u Moskvi 1988. do 1992. bio je urednik Sportske redakcije TV Beograd 2000. do 2002. bio je pomoćnik glavnog urednika Informativnog programa RTS 2003. osnovao TV produkciju „Sportska galaksija“

foto: Kurir

OD DANAS POKLON DODACI U KURIRU - LEKOVITO BILJE: Otkrijte čudotvornu moć bilja

Dnevne novine Kurir vam u utorak, 7. maja, četvrtak, 9. maja, i petak, 10. maja, poklanjaju dodatak Lekovito bilje.

Korišćenjem lekovitog bilja ne samo da se lečimo već unosimo u organizam vrlo vredne materije, kao što su eterična ulja, vitamini, minerali, prirodni antioksidansi i enzimi, i na taj način jačamo organizam i činimo ga otpornijim na razne bolesti, poboljšavamo metaboličke procese i odstranjujemo štetne materije iz organizma.

foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir /Jelena Rafailović Foto: Dušan Milenković, Aleksandra Gavrilović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track