Najnovije vesti

5 GODINA OD UŽASNOG ZLOČINA, CELA SRBIJA JE BILA NA NOGAMA TRAGAJUĆI ZA NJOM: Godišnjica ubistva Tijane Jurić (15)
Foto: Privatna Arhiva

TUGA

5 GODINA OD UŽASNOG ZLOČINA, CELA SRBIJA JE BILA NA NOGAMA TRAGAJUĆI ZA NJOM: Godišnjica ubistva Tijane Jurić (15)

Crna Hronika

Na današnji dan pre pet godina, u blizini sela Bajmok, oteta je i ubijena tinejdžerka Tijana Jurić (15) iz Subotice, čiji je leš posle 12 dana potrage, 7. avgusta 2014, pronađen na smetlištu u somborskom naselju Čonoplja.

Devojčica je, podsetimo, poslednji put viđena 25 minuta posle ponoći, nedaleko od sportskog centra „Rata“ u Bajmoku. Pre zločina, 25. jula, Tijana se vratila s letovanja na kojem je bila s društvom. S njima je provela celo veče, a oko ponoći je krenula kući s drugaricom i drugom.

Međutim, u jednom trenutku se izdvojila i pošla sama nazad ka „Rati“ kako bi prijatelju vratila pozajmljeni duks. Tada je na zemljanom putu pronađena njena patika, ali od Tijane nije bilo ni traga.

Njen otac je nakon ubistva osnovao Fondaciju „Tijana Jurić“, koja se borila za doživotnu kaznu zatvora za najteža krivična dela. Fondaciju je podržalo oko 160.000 građana, nakon čega su usvojene izmene Krivičnog zakonika kojim se ukida kazna zatvora od 30 do 40 godina i uvodi doživotna robija za najteža krivična dela.

Zbog ubistva tinejdžerke uhapšen je Dragan Đurić (34), mesar iz Surčina, koji je osuđen na 40 godina robije.

(Kurir.rs/D.S./Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...