PRONAĐENO TELO BEOGRAĐANINA KOJI JE NESTAO NA DRINSKOJ REGATI: Posmrtne ostatke nesrećnog čoveka pronašao jedan od kajakaša
Foto: Facebook Printscreen, Dado Đilas

tužan kraj potrage

PRONAĐENO TELO BEOGRAĐANINA KOJI JE NESTAO NA DRINSKOJ REGATI: Posmrtne ostatke nesrećnog čoveka pronašao jedan od kajakaša

Crna Hronika -

Beživotno telo Dragana Simića (55) koji je u subotu nestao tokom spusta na Drinskoj regati u Bajinoj Bašti pronađeno je večeras.

Njegovi posmrtni ostaci pronađeni su uz obalu Drine u mestu Vrhpolje nedaleko od Ljubovije, 40-ak kilometara od Bajine Bašte.

Prema nezvaničnim saznanjima telo nesrećnog Beograđanina, za kojim su od juče tragali i ronioci Žandarmerije, u vodi je primetio je vlasnik jedan kajakaš iz Vrhpolja.

Da li je Simić stradao utapanjem ili na drugi način utvrdiće obdukcija koja je u toku.

foto: Facebook Printscreen

Nestali Beograđanin je u subotu, sa svojim osam prijatelja, bio učesnik spusta Drinom. Nalazili su se u jednom čamcu koji je od starta u Perućcu bio na sredini kolone. Simić je, dok su bili blizu mosta koji povezuje Bajinu Baštu i Skelane, preskočio u čamac koji je plovio pored njihovog i tu, sa dvojicom muškaraca i četiri žene koje nije poznavao, popio piće. Potom se vratio u svoj čamac, ali nedugo posle opet prešao u ono isto drugo plovilo. Kasnije se stvorila gužva, mnogo čamaca je bilo okolo, tako da su onaj u kome je bio Simić, prijatelji izgubili iz vidokruga.

Na kraju regate, kada su čamci počeli pristajati na cilju u Rogačici, društvo je čekalo da se Simić pojavi. Nije ga bilo, a nisu uspeli da uoče ni čamac u koji je preskočio. Uveče su obavestili policiju, a sutradan, u nedelju popodne, podneta je prijava o njegovom nestanku. Policija je tražila ljude kod kojih je uskočio u čamac i uspela da ih identifikuje.

foto: RINA

- U tom čamcu je bio, prema onome što su mi rekli, jedan muškarac iz Splita, drugi iz Sarajeva. Policija je pronašla jednu od one četiri žene koja je iz Bajine Bašte otišla u Crnu Goru. Rekla im je da je čovek koji je došao kod njih čamac neko vreme plovio sa njima, a onda preskočio u neki treći čamac i nastavio vožnju sa njima nepoznatim ljudima - rekao je Predrag Davidović, Simićev prijatelj koji je sa njim u subotu bio u čamcu i koji je učestvovao u potrazi.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja