NASTRADAO BRAČNI PAR IZ SELA VRATARI: Muža i ženu zgnječio traktor!
Foto: Čitalac Kurira/Mikica Đurđević

TRAGEDIJA

NASTRADAO BRAČNI PAR IZ SELA VRATARI: Muža i ženu zgnječio traktor!

Crna Hronika -

Radica (70) i Dragan Gligorijević (73) poginuli, dok je njihova jedinica teško poveđena kada se prevrnula poljoprivredna mašina na kojoj su se vozili i skupljali seno

Radica (70) i njen suprug Dragan Gligorijević (73) iz sela Vratari kod Kruševca su poginuli, dok je njihova ćerka jedinica Lidija (49) teško povređena kada se u nedelju po podne prevrnuo traktor kojim su vukli seno.

Uzrok strašne nesreće najverovatnije je bila neispravnost traktora, tj. kočnice i menjač, za koje se veruje da nisu radili kako treba.

Izgubio kontrolu

Meštani sela Vratari kažu da je Gligorijević znao da mu je traktor neispravan i da ga je pred tragediju vozio kod majstora. - Žalio se na kočnice i na to da se sam izbacuje iz brzine. Nešto su popravljali, ali očigledno je da u tome nisu uspeli. Na kolima koja je vukao imao je desetak bala sena, to je oko 200 kilograma. On je vozio, a ćerka i žena su sedele sa strane. U jednom trenutku su udarili u ivicu puta, izgubili kontrolu i prevrnuli se - ispričao je za Kurir jedan komšija nesrećne porodice.

On dodaje da je prizor bio stravičan.

- Dragan je završio ispod traktora, a Radica ispod kola sa senom. Lidija je ispala pre nego što su se prevrnuli, i to joj je verovatno spaslo život - kaže naš sagovornik.

Da se Dragan žalio na traktor, potvrdila nam je i jedna od komšinica koja živi nedaleko od nastradalih supružnika.

Izašla iz bolnice

Druga meštanka ispričala je kako je povređena ćerka prva pritekla u pomoć roditeljima.

- Kada je Lidija pala sa traktora, ostala je bez svesti. Ni ona sama ne zna koliko je vremena prošlo dok nije došla sebi. Tek tada je videla svog oca ispod traktora i pritrčala mu u pomoć. Pokušala je svom snagom da ga izvuče misleći da je živ, ali njemu već tada nije bilo pomoći - ispričala je naša sagovornica i dodala:

- Majku je našla zatrpanu senom. Navodno ju je ubio kolac koji je držao seno ili je možda točak od kola prešao preko nje. Videvši to, nesrećna Lidija vikala je i dozivala pomoć. Lekari su po dolasku samo mogli da konstatuju smrt. Lidija je izašla iz bolnice kako bi ispratila roditelje onako kako treba - kazala je ona.

Šok u selu Poštena i vredna porodica Za nastradalu porodicu niko u selu nije imao da kaže ništa loše. - Bili su pošteni, dobri i vredni, oboje su bili penzioneri. Dragan je svojevremeno radio u "Trajalu". Lidija im je bila jedinica, nije se udavala i ona je zaposlena u fabrici guma, ali ne znam na kom poslu konkretno radi - ispričali su meštani Vratara.

(Kurir.rs/J. Rafailović - J. Ivić/foto:ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track