Stravična nesreća kod Batočine: Zakucao se u kolonu svatova i poginuo
Foto: Printscreen/RTS

HOROR

Stravična nesreća kod Batočine: Zakucao se u kolonu svatova i poginuo

Crna Hronika -

Zoran C. (47) iz Požarevca je poginuo, dok je još sedam osoba povređeno u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u nedelju po podne dogodila u mestu Rogot kod Batočine.

Nastradali je upravljao "mercedesom" koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima skrenuo u suprotnu traku i direktno se sudario sa više vozila u kojima su bili svatovi. Kako saznajemo, među povređenima je i jedna trudnica, koja je u petom mesecu trudnoće.

foto: Kurir

Putnici iz Jagodine

- "Mercedes" je najpre udario u "alfa romeo", a potom i u drugi "mercedes" koji se kretao iza. Četvrti automobil iz kolone, u nameri da izbegne udes, skrenuo je s puta i udario u zaštitnu ogradu - rečeno je Kuriru u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Kako saznajemo, u koloni vozila bili su putnici iz Jagodine koji su se uputili na svadbeno veselje.

- Povređena je rodbina mlade koja je rodom iz Jagodine. Svi oni su kolima Hitne pomoći prebačeni u KC Kragujevac. Mladoženja je Kragujevčanin, pa je zbog toga svadbeno veselje bilo zakazano u tom gradu - kazao je izvor Kurira.

Nisu ugroženi

Zaposleni u KC Kragujevac rekli su da niko od zbrinutih putnika, srećom, nije životno ugrožen. - Trudnica je smeštena na odeljenje ginekologije, dok je na hirurgiji zadržano dete (15) zbog posekotina. Pored njih, povređena su i dva bračna para srednjih godina. U bolnici je zadržano njih petoro zbog težih povreda. Jedna žena ima i povredu jetre i u toku su dodatne analize i dijagnostika. Svi su u stabilnom zdravstvenom stanju i van životne opasnosti - rekla je dr Borka Milev iz KC Kragujevac.

foto: Kurir

Istraga Krivcu za udes nije bilo spasa

Zoran C., koji je prešao u suprotnu traku i izazvao sudar, poginuo je na mestu, a Hitna pomoć je po dolasku mogla samo da konstatuje njegovu smrt. Njegovo telo poslato je na obdukciju, a nakon istrage biće poznato kako je došlo do nesreće.

x 1 osoba poginula x 7 svatova povređeno x 4 automobila učestvovala u nesreći

(Kurir.rs/J. Ivić/foto:printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track