Najnovije vesti

DETALJI ISTRAGE MASAKRA U UKLETOM JABUKOVCU: Sin ubijenog Raje Kazimirovića pod lupom policije!
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

Ispitivanje

DETALJI ISTRAGE MASAKRA U UKLETOM JABUKOVCU: Sin ubijenog Raje Kazimirovića pod lupom policije!

Crna Hronika

Istražitelji proveravaju da li je Nenad Kazimirović, jedini potomak bogatog Jabukovčanina koji je pre dve nedelje ubijen zajedno s majkom, sestrom i sestričinom, imao motiv za zločin

Nenad Kazimirović, sin jedinac Raje Kazimirovića (72), koji je pre dve nedelje ubijen na porodičnom salašu zajedno s majkom Dragicom (93), sestrom Ljubinkom Oprikić (76) i sestričinom Dragana Jozeljić (53), navodno je u Beču zapao u finansijsku krizu, zbog čega policija proverava da li je imao motiv za ubistvo sopstvene porodice.

foto: Privatna Arhiva

Kako Kurir saznaje, Kazimirović mlađi već dugi niz godina živi i radi u Beču sa suprugom i sinom, a kako su posvedočili brojni meštani Jabukovca, sa ocem već duže vreme nije bio u dobrim odnosima.

Govorkanja

- Kad se dogodi ubistvo, uvek su pod lupom policije najpre najbliži srodnici žrtve. Dosadašnjom istragom je utvrđeno da otac i sin nisu bili bliski, kao i da Nenad nije često boravio u Jabukovcu. Sa druge strane, pojavile su se informacije da je Nenad zapao u dugove u Beču, kao i da je imao problema sa zakonom. S obzirom na to da četvorostruko ubistvo i dalje nije rasvetljeno, policija proverava svaku dojavu i informaciju koju dobije u vezi sa ovim zločinom - kazao je za Kurir dobro obavešteni izvor.

mesto zločina
mesto zločinafoto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

On dodaje da je Kazimirović saslušan već u prvim danima istrage, kao i da njegovo svedočenje istražiteljima nije otkrilo gotovo ništa.

Beg od novinara

- Priča se da je Nenad nedavno bio predmet istrage austrijskih vlasti, ali to i dalje nije zvanično potvrđeno. Ukoliko se sve te priče ispostave kao tačne, otvorio bi se mogući motiv pa bi istraga mogla da dobije sasvim novi pravac. Ono što je, međutim, malo neobično kad je Nenad u pitanju jeste njegovo ponašanje u javnosti. Odavao je utisak kao da po svaku cenu želi da se distancira od čitave situacije u kojoj se našao, posebno od novinara - kaže naš sagovornik.

uviđaj
uviđajfoto: Zorana Jevtić

Kako Kurir saznaje, Jabukovčani su i dalje čvrsto ubeđeni da je ubica ili nalogodavac neko iz njihovog okruženja, kao i da je motiv koristoljublje. Podsetimo, leševi članova porodice pronađeni su dva dana nakon ubistva, a tokom dosadašnje istrage policija je saslušala više desetina građana.

Krivična prijava KOMŠIJA UHAPŠEN ZBOG PUŠKE Negotinska policija uhapsila je jednog komšiju Raje Kazimirovića u čijem je posedu pronađena lovačka puška za koju nije imao dozvolu. S obzirom na to da i dalje nije sa sigurnošću utvrđeno koje je oružje korišćeno u likvidaciji, i ovo oružje poslato je na veštačenje. Protiv njega je zbog nelegalnog posedovanja oružja podneta krivična prijava.

Kurir.rs/ Ivan Milićević/ Foto: Zorana Jevtić, privatna arhiva

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...