Najnovije vesti

GLUMAC GORAN JEVTIĆ SE ŽALIO NA KAZNU: Nisam kriv, neću u zatvor!
Foto: Damir Dervišagić

čeka se odluka

GLUMAC GORAN JEVTIĆ SE ŽALIO NA KAZNU: Nisam kriv, neću u zatvor!

Crna Hronika

Glumac je pred Osnovnim sudom u Somboru osuđen na kućni zatvor bez nanogice zbog sumnje da je maloletnika naterao na oralni seks u somborskom Narodnom pozorištu
 

Beogradski glumac Goran Jevtić (41) podneo je žalbu na presudu Osnovnog suda u Somboru, koji ga je kaznio sa deset meseci kućnog zatvora zbog sumnje da je počinio nedozvoljene polne radnje nad maloletnim L. K., koji je u to vreme imao 16 godina.

Kako Kurir saznaje, u žalbi poznati glumac traži da bude oslobođen optužbi. - Žalbe na presudu podneli su Jevtić i njegov advokat, ali i tužilaštvo, koje, za razliku od Jevtića, koji traži da bude oslobođen, zahteva strožu kaznu za glumca - kaže izvor Kurira. On objašnjava da su i presuda i žalbe već poslati Višem sudu, koji će ih razmatrati.

- Presuda koja je doneta može da bude ukinuta i ceo postupak vraćen na novo suđenje. S druge strane, Viši sud ima mogućnost i da presudu potvrdi, kao i da sam poveća ili ublaži kaznu - kaže naš sagovornik.

Zatvoreno za javnost

On podseća da je Jevtić osuđen na 10 meseci kazne bez elektronskog nadzora, tj. bez nanogice kojom bi se pratilo njegovo kretanje. Ipak, kako pojašnjava naš sagovornik, to ne znači da bi glumac mogao da napušta stan u kom bi služio kaznu, bez odobrenja.

Kazna Može da igra u pozorištu Po zakonu, za krivično delo za koje je glumac Goran Jevtić nepravosnažno osuđen zaprećena je novčana kazna ili maksimalna kazna do tri godine zatvora. - Ukoliko presuda bude potvrđena, Jevtić će kaznu služiti u svom stanu, a uz odobrenje suda mogao bi i da odlazi na posao, što je u njegovom slučaju pozorište - objašnjava sagovornik Kurira.

foto: Stefan Jokić, Vladimir Horovic, Obljuba, Maloletnik

Podsetimo, kako je Kurir pisao, Jevtića je u martu Osnovni sud u Somboru proglasio krivim zbog toga što je imao oralni seks sa maloletnikom.

Ceo sudski postupak bio je zatvoren za javnost, ali je navodno optužnica teretila glumca da je u avgustu 2014. obljubio šesnaestogodišnjaka tako što ga je primorao na oralni seks u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru. Incident se dogodio tokom žurke koja je održana u večernjim satima, posle manifestacije Pozorišni maraton.

Roditelji prijavili

Afera je isplivala u javnost pošto su roditelji tinejdžera podneli krivičnu prijavu protiv glumca.

- Jevtić je od prvog dana tvrdio da nije kriv i da maloletnika nije prisilio na oralni seks - podseća sagovornik Kurira. On, međutim, kao ni njegov advokat Vladimir Horovic navode tužilaštva, kao ni presudu, nisu želeli da komentarišu. Tokom sudskog postupka, koji je trajao gotovo punih pet godina, saslušan je i L. K., koji je, prema nezvaničnim informacijama, ostao pri optužbama da ga je glumac, pod dejstvom alkohola, naterao na oralni seks.

(Kurir.rs/J. Spasić/foto Damir Dervišagić, Stefan Jokić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...