OČUH MONSTRUM SE PREDOMISLIO: Jablan prvo priznao da je silovao devojčicu (13), pa posle ispričao sasvim drugačiju priču?
Foto: Privatna Arhiva, Printscreeen Facebook

određen mu pritvor do 30 dana

OČUH MONSTRUM SE PREDOMISLIO: Jablan prvo priznao da je silovao devojčicu (13), pa posle ispričao sasvim drugačiju priču?

Crna Hronika -

U Višem tužilaštvu u Novom Sadu pokrenuta je istraga protiv Jablana V. (39) iz okoline Novog Sada, osumnjičenog za silovanje trinaestogodišnje devojčice Jane S.

Saslušan je u tužilaštvu u prisustvu branioca po službenoj dužnosti, a sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana. Ova mera izrečena mu je da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke i oštećenu, kao i da ne bi ponovio krivično delo za koje se tereti.

Prema nezvaničnim saznanjima, Jablan V. je navodno na saslušanju negirao da je silovao trinaestogodišnju devojčicu, inače usvojenu ćerku svoje sadašnje emotivne partnerke, dok je prethodno, posle hapšenja, u policiji priznao da je to učinio.

U porodici devojčice svi su još u šoku i neverici da je J. S. žrtva seksualnog zlostavljanja očuha. Najpre su se, kako kažu, silno zabrinuli zbog njenog nestanka 26. avgusta u popodnevnim satima. Devojčicu je dva dana kasnije policija pronašla nepovređenu u okolini Novog Sada kod jednog prijatelja, a u međuvremenu je usledilo hapšenje Jablana V.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, povodom potresnih informacija da je devojčica J. S. (13) iz Kisača pobegla od kuće zbog toga što ju je, kako je navela, seksualno zlostavljao očuh J. V. (39), obaveštava javnost da nadzor nad stručnim radom i zakonitošću rada Centra za socijalni rad Grada Novog Sada, obavlja Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova - navodi se u saopštenju ovog ministarstva.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track