ČEKA SE ODLUKA SUDA O PREVREMENOM PUŠTANJU: Kristijan Golubović ostaje u zatvoru do marta?
Foto: Dragana Udovičić

MOLBA

ČEKA SE ODLUKA SUDA O PREVREMENOM PUŠTANJU: Kristijan Golubović ostaje u zatvoru do marta?

Crna Hronika -

U ime Kristijana, molbu za uslovni otpust podneo je njegov advokat Gvozden Grgur. On je naveo da je njegov branjenik ispunio prvi uslov za raniji izlazak na slobodu, a to su dve trećine izdržane kazne, još 16. avgusta 2017

Viši sud u Beogradu narednih dana trebalo bi da donese odluku o tome da li Kristijan Golubović, posle sedam i po godina iza rešetaka i odležane skoro cele kazne, može na slobodu, s čim se, kako saznajemo, nije složilo tužilaštvo.

Krivičnom vanpretresnom veću dostavljen je izveštaj zatvora Zabela u kom Kristijan služi kaznu od osam godina zatvora, kao i Višeg tužilaštva, koje ga je optužilo za trgovinu drogom, a koje će sudije prilikom odlučivanja imati u vidu.

- Mišljenje tužilaštva je da Golubović treba da ostane iza rešetaka do odsluženja pune kazne, koja mu ističe krajem marta, kako bi se postigla svrha kažnjavanja - otkriva izvor Kurira i podseća da je sud već tri puta odbio molbe ovog osuđenika da po sticanju zakonskog uslova za prevremeni izlazak bude pušten iz zatvora. Viši sud ga je, podsetimo, osudio zbog organizovanja grupe koja je tokom 2009. i 2010. švercovala heroin iz Novog Pazara u Beograd.

U ime Kristijana, molbu za uslovni otpust podneo je njegov advokat Gvozden Grgur. On je naveo da je njegov branjenik ispunio prvi uslov za raniji izlazak na slobodu, a to su dve trećine izdržane kazne, još 16. avgusta 2017.

- Ukoliko se nađe na uslovnom otpustu, neće vršiti krivična dela, porodičan je čovek, okrenuo se drugom životu, pred njim je drugačija budućnost od života koji je živeo - rekao je Grgur u svojoj molbi, koju će veće razmotriti pre nego što donese odluku.

Kako je Kurir pisao, po izlasku na slobodu, najkasnije u martu, Golubović namerava da uđe u jedan od dva rijalitija. Ljudi bliski njemu navode da pre svega od finansijske ponude zavisi da li će Kristijan biti učesnik „Zadruge“ ili „Parova“.

(Kurir.rs / J. S. / Foto:Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track