Najnovije vesti

BOMBA U PORŠEU TREBALO DA UBIJE VOZAČA?! Eksplozija na Vračaru nije bila opomena, evo zašto je BOMBAŠ AKTIVIRAO PAKLENU NAPRAVU!
Foto: Damir Dervišagić

NIJE OPOMENA

BOMBA U PORŠEU TREBALO DA UBIJE VOZAČA?! Eksplozija na Vračaru nije bila opomena, evo zašto je BOMBAŠ AKTIVIRAO PAKLENU NAPRAVU!

Crna Hronika

Pokušaj ubistva Policija sumnja da su napadači hteli da likvidiraju Lazara Vukićevića, koji je ranije osuđen zbog ranjavanja brata vođe navijačke grupe Alkatraz Nikole Vavića

Navijač Crvene zvezde Lazar Vukićević (30), koji je u januaru 2017. godine upucao u noge brata vođe navijača Partizana Nikolu Vavića ispred jednog prestoničkog noćnog kluba, samo pukom srećom je u ponedeljak izbegao smrt jer je, kako saznajemo, bomba postavljena ispod njegovog „poršea“ trebalo da eksplodira u trenutku dok je on za volanom.

Kako Kurir saznaje, nepoznati napadač aktivirao je daljinsku bombu dok je stajao u neposrednoj blizini Riječke ulice, u kojoj je „porše“ bio parkiran.

Plastični eksploziv

- Pretpostavlja se da je ispod „poršea“, koji je pripadao njegovom ocu Miodragu, a koji je Lazar vozio, bilo oko kilogram plastičnog eksploziva. Sumnja se da je daljinski aktiviran, te se iz tog razloga i veruje da je bio postavljen u nameri da se ubije žrtva. Postoji sumnja da je eksplozivna naprava aktivirana iz susedne ulice - rekao je izvor Kurira upoznat sa slučajem.

On je dodao da se sumnja da onaj koji je bombu aktivirao nije imao direktan vizuelni kontakt.

- Postoji mogućnost da je onaj koji je aktivirao bombu video Vukićevića na ulici, ili nekog ko liči na njega, pa je odmah i pretpostavio da je on ušao u automobil. S druge strane, ređe se koriste ovako skupe eksplozivne naprave samo za zastrašivanje i opomene. Šta je pozadina i s kakvom namerom je postavljena i aktivirana eksplozivna naprava, biće utvrđeno istragom koja je u toku - rekao je naš sagovornik i dodao da Vukićević navodno nije znao ko bi mogao i zašto da stoji iza napada.

Vlasnici lokala

Podsetimo, u ponedeljak oko 16.30 sati u Riječkoj ulici na Vračaru eksplozija je raznela „porše“u vlasništvu starijeg Vukićevića, koji je svojevremeno bio vlasnik više ugostiteljskih objekata.

Komšije kažu da Miodrag nije imao problema sa zakonom, kao ni Lazar do pre nekoliko godina, kada je, kako objašnjavaju, uplivao u kriminalne vode.

- On nije nikada pravio probleme komšiluku, znamo ga kao dobrog dečka. Ali kasnije je ušao u kriminalne vode, tukao se, pucao... Čime se tačno sad bavi, ne znamo, ali očigledno je da je ova bomba bila namenjena njemu kao opomena ili... - kaže jedan od komšija, koji nije želeo da mu objavljujemo ime.

Priznao krivicu OSUĐEN ZBOG RANJAVANJA NIKOLE VAVIĆA

foto: Prvatna Arhiva

Vukićević je, prema nezvaničnim saznanjima Kurira, pravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu zbog ranjavanja Nikole Vavića. Iako se najpre teretio za pokušaj ubistva, delo je tokom istrage prekvalifikovano u nanošenje teških povreda. Vukićević je tada sklopio sporazum o priznanju krivice. Koliku je tačno kaznu dobio, Kurir juče nije uspeo da sazna u Višem sudu.

Pozvali ga prijatelji NIJE BIO NI BLIZU KOLA

Kako Kurir saznaje, Lazar Vukićević u vreme eksplozije nije bio ni blizu automobila.

- Tek je kasnije od prijatelja saznao da mu je eksplodirao automobil - kažu komšije.

(Kurir.rs / Jelena Rafailović / Foto:Damir Dervišagić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...