MALI PETAR (13) IZ STARE PAZOVE BIO PAMETNIJI OD OTMIČARA: Stavili su mu na glavu masku, ali evo kako je uspeo da im vidi lica!
Foto: Privatna Arhiva

potraga trajala 20 sati

MALI PETAR (13) IZ STARE PAZOVE BIO PAMETNIJI OD OTMIČARA: Stavili su mu na glavu masku, ali evo kako je uspeo da im vidi lica!

Crna Hronika -

Dan nakon što je mali Petar Mitrović spašen od otmičara, njegova porodica i dalje ne može da se oporavi od šoka, a dečak sve to podnosi zrelo i junački.

Kako su nam ispričali rođaci, Petar je sve vreme tokom otmice bio svestan šta se dešava i postupao je mudro, kako verovatno ne bi ni mnogi odrasli.

- Sarađivao je s otmičarima. Nije im pružao otpor da ih ne bi isprovocirao. Zahvaljujući njegovoj mudrosti, sve se tako dobro završilo. Čak im je tražio malo vode i hrane da bi sačuvao snagu. Postupio je pametno i smireno - pričaju nam najbliži rođaci, ponosni na hrabrog dečaka.

Petar je, kažu, čak i kad su mu prekrili glavu, krajičkom oka uspeo da ih spazi. Kasnije je, na pitanje ministra Nebojše Stefanovića da li zna ko su otmičari, kao iz topa rekao: "Znam, oni su jedan ološ."

- Njegova zrelost je oduševila ministra pa je najavio da će narednih dana posetiti Petra. Ponosni smo na njega kako je bio mudar i hrabar. On je naš mali genije - s ponosom poručuju najbliži.

Podsetimo, Marko J. (54) osumnjičen je da je sa dvojicom sinova, kao i Aleksom M. (18) na ulici oteo dečaka Petra Mitrovića (13) i odveo ga u napuštenu kuću u Belegiš.

Otmičari su, kako se sumnja, dečaka vezali lancima i držali mu pištolj na slepoočnici, teravši ga da se dopisuje sa starijim bratom. Na taj način su, navodno, pokušavali da namame i starijeg sina porodice Mitrović, a motiv je najverovatnije bio novac.

Nakon 23 sata potrage, policija je Petra našla u zabačenoj, napuštenoj kućici u naselju Belegiš.

(Kurir.rs/Telegraf.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track