AKO VIDIŠ POLICIJU, PUCAJ MU U GLAVU! MARKO (54) SINU NAREDIO DA UBIJE PETRA (13): Dečakov život visio o koncu do poslednjeg trenutka, specijalci se satima šunjali ka straćari u kojoj je bio zatočen
Foto: Zorana Jevtić, screenshot

jezivo

AKO VIDIŠ POLICIJU, PUCAJ MU U GLAVU! MARKO (54) SINU NAREDIO DA UBIJE PETRA (13): Dečakov život visio o koncu do poslednjeg trenutka, specijalci se satima šunjali ka straćari u kojoj je bio zatočen

Crna Hronika -

Dečak Petar Mitrović (13) iz Stare Pazove otet je dok je vozio biciklu, a za njenovu otmicu osumnjičeni su Marko Jovišić (54), kao i njegova dvojica sinova od kojih je jedan maloletan.

Sumnja se da su oni, kao i Aleksa Mrđa (18) u subotu, 26. oktobra oko 23.30 časova u Ulici Branka Radičevića u Staroj Pazovi presreli trinaestogodišnjeg dečaka koji je vozio bicikl, oteli ga i vezali, a zatim putničkim automobilom marke "punto" odvezli u napuštenu vikendicu u Belegišu gde ga je čuvao L. J.

Nakon što je policiji prijavljen dečakov nestanak, intenzivnim radom pripadnika MUP-a dečak je pronađen sinoć u 23.45 časova u napuštenoj vikendici u naselju Belegiš.

Uhapšeni su saslušani u utorak, 28. oktobra u Višem tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, a određen im je pritvor do 30 dana.

Prema navodima Informera, otetog dečaka u straćari u naselju Belegiš čuvao je Lazar (18), a njegov otac Marko dao mu naređenje da Petru puca u glavu ako primeti policiju.

Zato su specijalci u nedelju uveče, pod okriljem mraka, s posebnim oprezom morali da priđu napuštenoj straćari.

O Marku (54), koji je predvodio akciju otmice, inspektori su kazali da je sve vreme bio bahat i šest sati nije hteo da otkrije gde je dečak.

"Bio je izuzetno bahat, ali su ga iskusni inspektori na kraju 'slomili' i progovorio je. Priznao je da Lazar čuva Petra u napuštenoj kući kod Belegiša. Kazao je da je naredio sinu da sve vreme drži pištolj uperen Petru u glavu i da ga ubije ako vidi policajce da se približavaju sojenici. Zato je akcija spasavanja dečaka morala da bude brižljivo isplanirana. Specijalci su u nedelju uveče, nekoliko sati krišom prilazili kući. U njoj nije bilo struje i ništa se nije čulo iznutra. Kada su specijalci upali unutra, Lazar nije uspeo ni da mrdne, odmah su mu stavljene lisice na ruke", kaže izvor iz istrage.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track