EKSKLUZIVNO! ZORAN MARJANOVIĆ O OPTUŽBAMA DA JE NJEGOVA MAMA NARUČILA JELENINO UBISTVO: Ubica je poslao pismo! Mojoj majci je pozlilo! JEDVA SMO JE POVRATILI! (VIDEO)
Foto: Zorana Jevtić, Vladimir Šporčić

Reagovanje

EKSKLUZIVNO! ZORAN MARJANOVIĆ O OPTUŽBAMA DA JE NJEGOVA MAMA NARUČILA JELENINO UBISTVO: Ubica je poslao pismo! Mojoj majci je pozlilo! JEDVA SMO JE POVRATILI! (VIDEO)

Crna Hronika -

U anonimnom pismu koje je stiglo u sud navodi se da je ubistvo Jelene Marjanović naručila njena svekrva. Marjanovići demantuju ove teške optužbe

Zoran Marjanović, koji je optužen da je 2. aprila 2016. u Borči ubio suprugu, pevačicu „Granda“ Jelenu Marjanović, rekao je juče za Kurir da je šokiran anonimnim pismom koje je stiglo u Viši sud u Beogradu, a u kom je njegova majka Zorica optužena da je naručila ubistvo snaje!

Kao izvršilac zločina, podsetimo, u pismu je naveden izvesni biznismen Dragoje Milinković iz Priboja, koji je navodno kod Zoranove majke dolazio na seanse.

Neće da daje izjave za medije... Zorica Marjanović
Neće da daje izjave za medije... Zorica Marjanovićfoto: Vladimir Šporčić

Pokreće tužbu

- Moguće je da je i sam ubica napisao pismo. Kako mi to da znamo? Ko je uopšte N. N. lice koje je napisalo pismo? Pokrenućemo tužbu protiv te nepoznate osobe zato što je moja majka doživela veliki stres, jedva smo je povratili - prokomentarisao je navode misterioznog pisma koje je sud, pre nego što je on prekjuče izneo odbranu, dostavilo njemu, njegovim braniocima, ali i Višem tužilaštvu „na dalje postupanje“.

Misteriozno pismo... Ne zna se ko je napisao ove teške optužbe
Misteriozno pismo... Ne zna se ko je napisao ove teške optužbefoto: Dokument
Misteriozno pismo... Ne zna se ko je napisao ove teške optužbe
Misteriozno pismo... Ne zna se ko je napisao ove teške optužbefoto: Dokument

Zoran kaže i da se zdravstveno stanje njegove majke pogoršalo kad je čula za teške optužbe iz pisma.

- Upravo planiramo da je odvedemo kod neurologa jer je počela da ne raspoznaje lica. Verujte mi, jezivi stres je preživela jer su to ozbiljne optužbe. Želeo bih da postavim pitanje, da mi neko odgovori, šta sad ovo znači, da li sada, kada je počelo suđenje meni, da li će svako anonimno pismo koje bude stiglo u tužilaštvo ili ne znam gde dobiti legitimitet? Totalno sam zbunjen - kaže Zoran i objašnjava da bi na sledećem suđenju njemu, pored ostalih članova porodice, kao svedok, trebalo da dođe i njegova majka, ali da je sada pitanje da li će uopšte biti sposobna za to.

foto: Zorana Jevtić

Zoran navodi da ne isključuje mogućnost da je autor zapravo neko od onih koji su već pokušavali da se umešaju u slučaj i ometaju istragu.

Ometanje slučaja

- Otkada se sve ovo dogodilo, vrata su otvorena svima. Kvazistručnjaci i kvaziforenzičari, ne bih da navodim imena, a znamo na koga mislim, oni su pokrenuli čitave botove i sve i svašta. Na kraju krajeva, svako može da napiše pismo, znači, sutra može 200 anonimnih pisama da stigne, zato što su ljudi jednostavno videli da je anonimno pismo koje je stiglo dobilo legitimitet - kaže optuženi za ubistvo supruge i dodaje da pomenutog Milinkovića ne poznaje, ali da očekuje da tužilaštvo i policija utvrde ko je poslao „dopis s optužbama“.

- To je posao tužilaštva i policije, a mi ćemo upotrebiti sva moguća sredstva, podnećemo tužbu upravo protiv N. N. lica da vidimo ko je to napisao, ko je moju majku povezao s tim čovekom. Mi čoveka niti znamo, niti poznajemo - objasnio je.

foto: Dragana Udovičić

Zoranov otac Vladimir dodao je da je cela porodica u šoku i potvrdio da i on sumnja da je pismo možda poslao sam ubica ili neko ko ima veze sa zločinom.

Bez potpisa

- Šta moja žena da kaže, u šoku je! Ne možemo da verujemo! Ne znam da li će sada tužilaštvo da pokrene istragu, to je na njima - rekao je Vladimir za Kurir.

Posetila Marjanoviće... Novinarka Kurira u razgovoru sa Zoranom
Posetila Marjanoviće... Novinarka Kurira u razgovoru sa Zoranomfoto: Nemanja Nikolić

U pismu iz Švajcarske, koje pošiljalac nije potpisao, navedeno je i da je njemu pomenuti Dragoje Milinković „uz flašu viskija i koka-kole“ priznao šta je uradio. Misteriozni autor naveo je i da su se navodno Dragoje i Zorica Marjanović upoznali kada je on zbog finansijskih problema u koje je upao potražio pomoć od Zorice nadajući sa će ona „svojim moćima da mu pomogne da prebrodi krizu“.

Žrtva... Jelena Marjanović
Žrtva... Jelena Marjanovićfoto: Printscreen

- Zorica je tokom tih sastanaka videla priliku da ostvari svoj plan. Ponudila mu je da za novac ubije Jelenu. Ubica je znao gde će trčati pevačica i tu ju je sačekao - navedeno je, između ostalog, u pismu iskucanom na pet strana.

Komšije

ZENGA NIJE TO URADIO

Komšije Dragomira Milinkovića kažu za Kurir da ovaj „sitni biznismen“ živi na relaciji Srbija-Švajcarska, kao i da poslednjih godina retko svraća u Priboj.

- Rodom je iz sela Kukurovići, na granici Srbije i Bosne. Pre desetak godina držao je agenciju u Priboju, ali je i ona propala. U Priboju su ga znali po nadimku Zenga, bavio se fudbalom kao mladić, bio je golman u nižerangiranim klubovima. Ne verujemo da je on ubica - kažu njegovi poznanici iz Priboja.

Nepoznati detalji odbrane

ŠABANOV ROĐAK TRAGAO ZA PEVAČICOM PO NASIPU

Zoran Marjanović je u sudu otkrio da je u potrazi za Jelenom učestvovalo mnogo građana, uključujući i pevača Dragana Šaulića, daljeg rođaka pokojnog Šabana Šaulića.

Dragan Šaulić
Dragan Šaulićfoto: Printscreen

On je opisao kako je tog 2. aprila 2016. sve bilo uobičajeno i da su on, supruga i njihova ćerka otišli do Labudovog jezera, na kom je bila gužva, a potom do nasipa u Crvenki, jer je Jelena želela da trči. Kada su stigli, kako je naveo, zategla je učkure na trenerci, krenula da džogira, a on je ostao sa ćerkom. Kada je shvatio da mu supruge nema, alarmirao je policiju i članove porodice.

- Tu noć nisam ni spavao. Ujutru, s bratom Milošem i njegovom devojkom vratio sam se na nasip. Bez obzira na to što je prethodne noći policija pretraživala teren, ja sam hteo da nastavim. Razgrtali smo šiblje, išli kroz blato... Bilo je sablasno - ispričao je Marjanović kako je proteklo prvo jutro nakon Jeleninog nestanka.

- Kada smo stigli kući, pozvala me je Jelenina majka, koja je u međuvremenu sa sestrom došla na nasip. Rekla mi je da inspektori traže da dođem. Vratio sam se, tu sam zatekao i pevača Dragana Šaulića - ispričao je Zoran i naveo da je Šaulić njegov prijatelj i dugogodišnji saradnik.

Demantuje

DRAGOJE IZ PRIBOJA O NAVODIMA PISMA IZ ŠVAJCARSKE: Smešta mi bivša žena!

Biznismen koga je anonimni autor pisma označio kao direktnog izvršioca zločina u Borči kaže da nema nikakve veze s Jelenom, njenom svekrvom i mužem

foto: Privatna Arhiva

Dragoje Milinković iz Priboja, kog je anonimni autor pisma, koje je Višem sudu dostavljeno 22. oktobra, označio kao ubicu Jelene Marjanović, tvrdi da nema nikakve veze s pokojnom Jelenom, niti s njenom porodicom.

Kako je naveo, on nikada nije bio „na seansi“ kod Zoranove majke.

- Nisam ubica, niti sam ikada ikoga ubio u životu! Dokazaće se da nemam nikakve veze s tim, a meni i mojoj porodici se ovako uništava život. Nalepljena mi je etiketa ubice! - rekao je Milinković:

- To famozno pismo iz Ciriha uputila je moja bivša supruga, koja živi u Cirihu, od koje sam se, na sreću, razveo pre osam godina. Piše i izmišlja sve i svašta jer mi se tako sveti zbog spora o podeli bračne imovine, koji je još u toku i konačno se završava danas. Nikada u životu nisam bio u Crvenki i Borči pre 10. jula 2018, niti sam ikada upoznao porodicu Marjanović, niti Jelenu, a ni Zorana. Tužnu vest o ubistvu saznao sam iz medija.

Dragoje, koji je trenutno u Nemačkoj, potvrdio je da je u vreme ubistva pevačice bio u Srbiji, ali ne u Beogradu, već u Priboju i Vrnjačkoj Banji. Milinković je rekao i da su zbog cele situacije njegovi roditelji od 80 godina zbog stresa završili u bolnici, a da je njemu pritisak skočio na 200 i dodao da je spreman da sarađuje sa srpskom policijom.

Ipak, priznao je da su delovi pisma istiniti, odnosno da je imao probleme sa zakonom u Švajcarskoj, ali ne zbog ubistva, već zbog neplaćanja poreza. On je potvrdio i da je bio vlasnik turističkih agencija.

- Bile su to moje agencije, ali kako to obično biva s malim agencijama, nisam uspeo da opstanem. Svi su putnici bili obeštećeni i jedino ko je imao štetu od tih agencija sam ja - rekao je.

Advokatska kancelarija Predraga Savića, koja inače zastupa i Teodoru Krsmanović, sestru ubijene Jelene, juče je saopštila da je preuzela i zastupanje Milinkovića, navodeći da će u njegovo ime podneti krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe zbog ometanja pravde i lažnog prijavljivanja.

PREVARIO STOTINE GRAĐANA

  • Pre desetak godina bio je vlasnik agencije u Priboju
  • Licencu za novu agenciju „Cepelin travel“ dobio je 2014, ali je dve godine kasnije ugasio agenciju
  • 2016. otvorio je novu agenciju „Džet-set travel“, ali mu je 30. maja oduzeta licenca, pošto je prevario 225 ljudi
  • U junu iste godine prebacio je firmu na drugog vlasnika u Novom Sadu
  • 16. juna 2016. otvorio je „Delfin travel 011“ na tuđe ime, a potom agenciju 23. avgusta prebacio na sebe
  • U decembru 2016. putnici koji su uplatili novogodišnje aranžmane preko njega ostali su kod kuće, a on im je saopštio da je pokraden

Kurir.rs/J. I. - J. S. - J. R. Foto: Zorana Jevtić, Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track