STEŽE SE OBRUČ OKO UBICE MARKOVIĆA: Kićini prijatelji prepoznali misterioznog čoveka? (VIDEO)
Foto: Printskrin

policija na tragu odgovornih

STEŽE SE OBRUČ OKO UBICE MARKOVIĆA: Kićini prijatelji prepoznali misterioznog čoveka? (VIDEO)

Crna Hronika -

Operativci MUP Srbije imaju indicije ko je ubio Ljubomira Markovića ispred sportskog balona na beogradskom Voždovcu.

Na osnovu izjava svedoka i analiza neobjavljenih snimaka sa sigurnosnih kamera napravljen je foto-robot zločinca, a skupljaju se još neki dokazi.

Za njegovo hapšenje potrebno je još da se obave neka veštačenja i prikupe dodatni materijalni tragovi.

U toku je identifikacija onih koji su pružili logističku podršku direktnom počiniocu.

Ubica je većim kaputom pokušao da se sakrije, ali ga je odalo nekoliko detalja. Ima karakterističan hod i kretanje, takođe nije sakrio lice.

Izgledalo je kao i da ga je Marković prepoznao. Od Markovićevih drugova policija je tražila da pregledaju snimak ne bi li uočili bilo kakav detalj koji bi odao ko bi mogao da bude počinilac. Čini se da je to urodilo plodom.

Istraga je usmerena i na ljude koji su se možda sa Markovićem sreli u zatvoru gde je proveo devet i po godina posle presude osumnjičenima za ubistvo Brisa Tatona.

Moguće je da je ubica bio sa njim iza rešetaka, a kada ga je ugledao Marković je posumnjao da je tu zbog njega, pa je zato jedini on od svih sa snimka pokušao da umakne.

Dok je Marković stajao na trotoaru ispred balona za mali fudbal sa grupom mladića, napadač mu je prišao s leđa i sa kapuljačom.

Na snimku se vidi da je Marković primetio pištolj kod napadača, ili ga je pak prepoznao, pa je krenuo da trči ka pumpi koja se nalazila preko puta ulice.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja