TEŽAK SKANDAL: Advokat MUČKI UBIO ŽENU ali je pušten na slobodu jer je bio zaljubljen?! (KURIR TV)
Foto: Screenshot, Privatna Arhiva

BLAGA KAZNA: SRAMNA ODLUKA SUDA

TEŽAK SKANDAL: Advokat MUČKI UBIO ŽENU ali je pušten na slobodu jer je bio zaljubljen?! (KURIR TV)

Crna Hronika -

Neverovatno... Dragiša Kecojević (69), beogradski advokat, izrešetao je Vladanku Vučeljić (54) na Novom Beogradu, a Viši sud je okončao suđenje sramotnom odlukom, smatra prijatelj žrtvine ćerke.

Beogradski advokat Dragiša Kecojević (69), koji je, kako je Viši sud u Beogradu utvrdio, 10. februara 2018. na Novom Beogradu ubio bivšu partnerku Vladanku Vučeljić (54), osuđen je na devet godina zatvora i istog dana pušten iz pritvora!

Kako Kurir saznaje, u obrazloženju presude sudija je naveo da je olakšavajuća okolnost to što je Kecojević bio zaljubljen u Vladanku!

- Smatramo da se ovom kaznom postiže svrha kažnjavanja. Olakšavajuća okolnost su vaše godine, to što niste osuđivani, ali i to što ste bili zaljubljeni u nju - obratio se, kako saznajemo, sudija Aleksandar Trešnjev Kecojeviću. Inače, okrivljeni je kažnjen i sa dve godine zatvora za nošenje pištolja bez dozvole, pa mu je sudija izrekao jedinstvenu kaznu od 10 godina i dodao:

- Odlučili smo da vam ukinemo pritvor, pamet u glavu!

Kamere sve snimile... Vladanka ulazi u zgradu
Kamere sve snimile... Vladanka ulazi u zgradufoto: Printscreen

Ćerka u šoku

Presudu i odluku suda da advokata ubicu pusti na slobodu do pravosnažnosti presude najteže je podnela ćerka žrtve, Jovana (26). Njen prijatelj kaže za Kurir da je ona uplašena, ali i razočarana zbog ove, kako kaže, sramotne presude.

- Presuda je ostavila Jovanu bez teksta. U šoku je pošto je ovakva odluka za nju potpuno neočekivana. Jovana je u strahu jer više ne zna šta od ubice svoje majke može da očekuje - kaže Jovanin prijatelj i dodaje da je ona posle ubistva majke ostala sama.

foto: Printscreen

- Uznemirena je zbog činjenice da osuđeni može da joj pozvoni na vrata, sačeka je ispred zgrade ili da je sretne na ulici, jer su oni praktično komšije. Žive na svega dva kilometra udaljenosti. Zabrinuta je za bezbednost, ne izlazi sama na ulicu kada padne mrak i uvek se neko od nas prijatelja trudi da bude uz nju. Za Jovanu je odluka da se ubica njene majke pusti na slobodu i osudi na malu kaznu sramotna i skandalozna - dodaje prijatelj.

Poslednje sekunde života Vladanke Vučelijić, podsetimo, snimile su kamere postavljene na ulazu u njenu zgradu, a Kurir je ranije objavio jezivi snimak na kome se vidi hladnokrvni zločin.

Imao fantomku

Na snimku, koji podseća na scene iz krimi-filmova, vidi se kako Vladanka otključava vrata zgrade i, dok zastaje da izvuče ključ, iza njenih leđa pojavljuje se muškarac obučen u crno i sa fantomkom, ugurava je unutra i puca joj u leđa. Čim ju je pogodio prvi hitac, ona je pala na kolena, a ubica tada hladnokrvno ispaljuje još pet hitaca.

Bezdušno... Dragiša ulazi za Vladankom i puca joj u leđa
Bezdušno... Dragiša ulazi za Vladankom i puca joj u leđafoto: Printscreen

Pošto je preminula, ubica je prošao pored tela, protrčao kroz hodnik i pobegao na drugi izlaz. Seo je u auto i odvezao se. Uhapšen je nekoliko sati kasnije, ali pištolj iz kog je pucao nikada nije pronađen.

Bez milosti... Zločinac overava žrtvu
Bez milosti... Zločinac overava žrtvufoto: Printscreen
Bio maskiran... Dragiša Kecojević
Bio maskiran... Dragiša Kecojevićfoto: Printscreen

Više tužilaštvo je Kecojevića teretilo za teško ubistvo, za koje je maksimalna zaprećena kazna do 40 godina zatvora, ali je sud procenio da je reč o takozvanom običnom ubistvu.

Ogorčeni

BLAGE KAZNE ZA UBICE

Prijatelj ćerke pokojne Vladanke Vučeljić kaže da je Jovana posebno ogorčena jer sud nije vodio računa o porodici žrtve.

foto: Privatna Arhiva

- Jovana živi sama, nema ni oca, brata, niti sestru. Nju nema ko da zaštiti, a to svojom odlukom nije uradio ni sud. Ni kazna od 40 godina njoj ne bi mogla da vrati majku, ali ona ne može da razume da sudovi gotovo iste kazne izriču za trgovinu narkoticima i surovim ubicama - kaže za Kurir prijatelj Jovane Vučeljić.

Kurir.rs/ Jelena Spasić Foto: Screenshot, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track