SRBIJA IZRUČUJE CRNOJ GORI VOĐU ŠKALJARSKOG KLANA: Vukotić pred sudom u Podgorici zbog 3 pokušaja ubistva
Foto: Printscreen/ Instagram

Apelacioni sud ima pravo žalbe u roku od tri dana

SRBIJA IZRUČUJE CRNOJ GORI VOĐU ŠKALJARSKOG KLANA: Vukotić pred sudom u Podgorici zbog 3 pokušaja ubistva

Crna Hronika -

Krivično vanpretesno veće Višeg suda u Beogradu donelo je rešenje kojim se utvrđuje da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Jovana Vukotića, vođe "škaljarskog" klana, pravosudnim organima Crne Gore.

On će biti izručen radi vođenja krivičnog postupka pred Višim sudom u Podgorici zbog krivičnih dela teško ubistvo u pokušaju i krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Na ovo rešenje Apelacioni sud ima pravo žalbe u roku od tri dana.

foto: Kurir

Podsetimo, Vukotić je u februaru ove godine u Beogradu pravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov, a ta kazna mu ističe u decembru.

Vukotić, inače, ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo. On je saslušan je u Srbiji u povodom zamolnice crnogorskog Ministarstva pravde, u vezi sa pokušajima ubistava Vojina Stupara i Miloša Radonjića u Kotoru 2016, kao i Tamare Zvicer, u istom gradu iste godine.

Označen je kao vođa ozloglašenog "škaljarskog" klana koji godinama ratuje sa "kavačima" i u tom ratu do sada je život izgubilo oko 40 ljudi. Jedna od žrtava jezivih obračuna je i Vukotićev otac Vesko Vukotić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja