SRPKINJI PRETI DOŽIVOTNA ROBIJA: Krijumčarila drogu iz Amerike u Australiju!
Foto: Privatna Arhiva, NEWS.COM.AU/PRINTSCREEN

KAZNA

SRPKINJI PRETI DOŽIVOTNA ROBIJA: Krijumčarila drogu iz Amerike u Australiju!

Crna Hronika -

Srpkinji Aleksiji Vračar (24), koja je uhapšena u četvrtak u Sidneju zbog sumnje da je umešana u krijumčarenje opasnog narkotika metamfetamina iz Amerike u Australiju, preti doživotna robija, preneli su australijski mediji!

Prema njihovom pisanju, Vračarova je osumnjičena da je član kriminalne grupe koja je pala zbog droge vredne 300 miliona dolara, a preti joj optužnica za čak četiri krivična dela. - Uhapšena Srpkinja je osumnjičena i za posedovanje lažnih dokumenata, nedozvoljeno držanje oružja i municije, kao i trgovinu i posedovanje veće količine narkotika. S obzirom na to da su zaplenjeni narkotici bili namenjeni uličnoj prodaji, njoj, ali i ostalim članovima grupe preti doživotna robija, kako to predviđa australijski zakon - preneli su tamošnji mediji.

Nakon zaplene metamfetamina, policija je u stanu uhapšene Srpkinje našla i veću količini različitih narkotika, kao i pozamašnu svotu novca. - Zaplenjeno je 650.000 dolara, za koje se sumnja da su stečeni trgovinom narkoticima. Novac je bio sakriven prvo u kovertama, a potom umotan u vreće. Takođe je nađeno i nekoliko kartica za telefone, koje su bile skrivene u kutije od cipela i torbi. U koferu u spavaćoj sobi krila je pušku i poluautomatski pištolj, dok je još jedan pištolj pronađen u vakuumiranoj zatvorenoj torbi - preneli su mediji.

Podsetimo, Aleksija je poreklom iz Banjaluke, ali godinama živi u Sidneju sa porodicom. Uhapšena je zbog sumnje da je pokušala da prokrijumčari 400 kg metilamfetamina, tj. opasne droge poznatije kao „ajs“, vredne čak 300 miliona dolara. Droga je bila skrivena u ukupno 768 boca čili-sosa koje su stigle u Sidnej iz SAD. Pogranična policija presrela je ovu pošiljku, nakon čega je policija naložila njeno hapšenje. Zajedno sa njom uhapšena su još četiri muškarca za koje se sumnja da su članovi iste narko-grupe.

Bitna karika

OTVORILA ČETIRI FIRME

Prema pisanju tamošnjih lokalnih medija, uhapšena Srpkinja je lažna dokumenta koja su pronađena u njenom stanu koristila i za otvaranje firmi. - Utvrđeno je da je ona na osnovu tih falsifikata otvorila čak četiri firme za uvoz i na taj način olakšala promet droge s jednog na drugi kontinent. Nakon hapšenja nudila ja kauciju, ali je sud to odbio i zadržao je u pritvoru. Pred sud bi trebalo da bude izvedena 30. januara - rekao je izvor.

Kurir.rs/ Branka Travica Foto: Privatna Arhiva, NEWS.COM.AU/PRINTSCREEN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track