MAJI B. IZ JABUKOVCA UKINUT PRITVOR: Davor je optužio da mu je pomogla da ubije Kazimiroviće, a oglasio se i advokat
Foto: Facebook, Zorana Jevtić

braniće se sa slobode

MAJI B. IZ JABUKOVCA UKINUT PRITVOR: Davor je optužio da mu je pomogla da ubije Kazimiroviće, a oglasio se i advokat

Crna Hronika -

Maja B. (25), osumnjičena da je Davoru Perniću pomogla da 7. avgusta na salašu u ataru Valja Vratne u Jabukovcu, kod Negotina, izvrši četvorostruko ubistvo, kada je usmrtio Raju Kazimirovića (72) i njegove majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53), puštena je iz pritvora.

Odluku o ukidanju pritvora ove mlade žene, koju je Davor Pernić označio kao svoju saučesnicu, doneo je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Negotinu na predlog Višeg javnog tužilaštva. Maja B. će se u daljem postupku braniti sa slobode.

foto: Zorana Jevtić

- Ona je u pritvoru provela skoro tri meseca i nema razloga zbog kojih bi joj pritvor bio produžen. Svakako da je u ovom procesu i dalje osumnjičena, i kao njen branilac ne mogu da joj savetujem da se javno oglašava u vezi s predmetom istrage sve dok istražni postupak traje. Mogu da potvrdim da je puštena iz pritvora, i to je sve - kaže advokat Miroslav Lazić, branilac osumnjičene Maje B.

Dosadašnja istraga nije utvrdila da je Maja B., za koju Davor tvrdi da mu je saučesnica, pa čak i inicijator prvobitno zamišljene pljačke koja se "otela kontroli", odgovorna za to delo. DNK tragovi Maje B. nisu pronađeni na automatskoj pušci kojom je, prema Davorovom svedočenju, pucala na Rajinu majku Dragicu i sestričinu Draganu Jozeljić, "iako je loš pucač, ali je sa laserom lako pucati, jer on sve sam uradi". Naprotiv, na poluautomatskoj pušci, "škorpionu" i ostalom oružju koje je policija pronašla zakopano na imanju salaša Davorovog oca u zaseoku Pojana Lungu u Jabukovcu, 25. avgusta kada ga je i uhapsila, pronađeni su upravo biološki tragovi glavnoosumnjičenog Davora.

Mnogobrojni svedoci odbrane potvrdili su da je Maja B. u vreme kada je ubistvo bilo izvršeno bila u Dupljanu kod roditelja, gde je iz Jabukovca, u kojem je udata, otišla da majci pomogne da pripremi slavu.

Davor Pernić, za koga je nedavno psihijatrijsko veštačenje pokazalo da je u trenutku zločina bio uračunljiv, tvrdi da ima dokaze koji će nedvosmisleno pokazati da je Maja B. njegov saučesnik. Čeka se da istražnim organima stignu rezultati veštačenja sadržaja njihovih telefona u kojima su poruke i snimci razgovora, koji će navodno potvrditi navode glavnoosumnjičenog.

Porodica Raje Kazimirovića brutalno je 7. avgusta pobijena hicima u glavu, osim domaćina, kome je pucano u grudi i čelo. Dragica Kazimirović i Dragana Jozeljić ubijene su ispred trema sa po dva metka u glavu. Ljubinka je pronađena ispred kuće, a ubijena je jednim metkom u predelu usana, a Raju je ubica pogodio sa četiri metka u stomak i grudni koš i jednim metkom u glavu.

Iako je očekivao veći plen, ubica je pronašao samo 500 evra i dinare u protivvrednosti od 50 evra. Promakla mu je torba u kojoj je Raja imao 8.000 evra, kao i još 2.000 evra, koliko su u svojim novčanicima imale Ljubinka Oprikić i njena ćerka Dragana Jozeljić.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track