OBRT U SLUČAJU MASAKRA U JABUKOVCU: Ubica optužio LJUBAVNICU da mu je  POMAGALA, ali je sud oslobodio!
++--+++, Foto: Zorana Jevtić, Printscreen Facebook/privatna arhiva

SUĐENJE ZA MASAKR U JABUKOVCU

OBRT U SLUČAJU MASAKRA U JABUKOVCU: Ubica optužio LJUBAVNICU da mu je POMAGALA, ali je sud oslobodio!

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Negotinu predložilo je da se Maja B. (25), iz sela Dupljane, koju je Davor Pernić (35), glavnoosumnjičeni za četvorostruko ubistvo na salašu kod negotinskog Jabukovca, označio kao pomagača u tom zločinu - pusti iz pritvora i u daljem postupku brani sa slobode

- Tužilaštvo je dobilo psihijatrijski nalaz Pernića - saznajemo od izvora bliskog istrazi. - Po tom nalazu, on je u trenutku zločina bio uračunljiv. Međutim, još nismo dobili Majine psihijatrijske nalaze.

Naš sagovornik navodi da istražni organi još nisu dobili ni sadržaj komunikacije mobilnim telefonima između Maje i Davora, što bi, prema do sada sprovedenoj istrazi, bio jedini dokaz koji bi potvrdio Pernićeve navode da mu je žena iz Dupljana zaista bila saučesnica.

- U međuvremenu, na predlog odbrane Maje B., saslušani su svi svedoci - nastavlja naš izvor. - I svi do jednog su joj dali alibi, tačnije rekli su da je bila na potpuno drugom mestu dana kada se dogodio masakr na salašu kod Jabukovca.Naš sagovornik kaže i da biološki tragovi na oružju, kojim je izvršen zločin, ne pripadaju Maji, ali je zato pronađen Pernićev DNK. Zbog toga je i prestala potreba da ona i dalje bude u pritvoru koji joj je određen da ne bi uticala na svedoke, ali se protiv nje i dalje vodi istraga.

Pernić, koji je osumnjičen da je 7. avgusta na salašu u mestu Velja Vratna ubio Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53), izjavio je da mu je u ovom masakru pomagala Maja B. On tvrdi da, pored prepiski u mobilnom telefonu, ima i snimljene razgovore sa ovom ženom, koji nedvosmisleno potvrđuju da je i ona učestvovala u zločinu. Maja, sa druge strane, sve vreme negira svoju krivicu.

Davor tvrdi da je on pucao na Raju i njegovu sestru, a da je Maja, navodno, pucala na druge dve žene, jer, kako je objasnio, "iako je Maja loš pucač, laserom je lako pucati, jer on sve sam uradi". Naveo je i da su oboje, prilikom zločina, nosili rukavice. Nakon ubistva, iz kuće Kazimirovića nestalo je 500 evra, ali glavni plen od 10.000 evra, koji se nalazio u drugoj kući na salašu, ubica nije pronašao.

Kurir.rs/Večernje novosti

Foto Zorana Jevtić, Printscreen Facebook/privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track