UŽIVO VRUĆ TRAG U POTRAZI ZA MONIKOM: Malčanski berberin sa devojčicom viđen u Svrljiškom Miljkovcu! Policija našla ovo!
Foto: Nemanja Nikolić

nepristupačan i težak teren pretraživali čitavu noć

UŽIVO VRUĆ TRAG U POTRAZI ZA MONIKOM: Malčanski berberin sa devojčicom viđen u Svrljiškom Miljkovcu! Policija našla ovo!

Crna Hronika -

Nema sna, nema umora, misle samo na dete i kažu ništa im nije teško samo da je što pre nađu. 600 ljudi, dronovi, kamere! Pogledajte noćnu potragu!

KNJAŽEVAC/OREŠAC - Više od 300 pripadnika niške i zaječarske policije, Žandarmerije, Interventne, specijalne jedinice sa psima, Granične policije, lovaca, dobrovoljaca, meštana... celu noć je pretraživalo svaki pedalj Orešca i okolnih sela oko Knjaževca, područje za koje se sumnja da se u njemu krije Malčanski berberin, osuđivani silovatelj i pedofil Ninoslav Jovanović (46) iz Malče kod Niša.

1 / 39 Foto: Nemanja Nikolić

On je osumnjičen da je prošlog petka oteo Moniku Karimanović (12) iz Suvog Dola kod Niša na putu do škole. Slučaj je odmah prijavljen policiji a potraga traje već danima. Do obrta je došlo u utorak kada je policija saopštila javnosti da za nestanak devojčice sumnjiči Berberina iz Malče. Tada je apelovano na javnost da ko vidi Jovanovića, odmah to prijavi policiji.

Od tada počinje zasad gotovo nezabeležena policijska potraga za devojčicom, ne samo po ljudstvu nego i po tehnici koja je u njoj koristi.

16.50 - Novi trag u potrazi za nestalom devojčicom Monikom Karimanović i Ninoslavom Jovanovićem pronađen je u jednoj kući u Miljkovcu.

Prema prvim informacijama, policija je pretraživanjem te kuće pronašla ćebe i jorgan u podrumu.

Veliki broj policajaca je na terenu, a dovedeni su i psi.

16.16 - Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić obišao je danas roditelje nestale devojčice Monike Karimanović (12) i poručio da je uveren da je devojčica živa, te apelovao na policajce da od potrage ne odustaju, jer su ovo ključni dani.

Jurić je novinarima rekao da je do te otmice došlo jer je naše društvo napravilo "ogromne propuste" i dodao da je zbog toga potrebno raditi na uspostavljanju boljeg načina potrage za nestalom decom.

14.50 - Više lovačkih uduženja i članovi ATV udruženja sa svojih desetak vozila uključilo se u potragu po najnepristupačnijim delovima terena s obzirom da poznaju svaku kuću i svaki kamen na području oko Malče.

Ovo su termovizijske kamere koje se koriste u policijskoj potrazi.

1 / 9 Foto: Nemanja Nikolić

14.10 - U toku popodneva došlo je do pronalaženja novih i vrućih tragova u potrazi za malom Monikom. Otmičar je viđen u Svrljiškom Miljkovcu.

12.10 - Pogledajte noćašnju potragu za Monikom u selima oko Knjaževca, dronovi naleću teren.

12.07 - OVDE JE MONIKU KAMERA SNIMILA POSLEDNJI PUT: Oteta je na samo 100 metara odavde

11.25 - NAJNOVIJA FOTOGRAFIJA! Ovako sada izgleda osumnjičeni Jovanović (46)! Dobro ga pogledajte! Ako ste ga videli, ne čekajte! Pozovite 192

11.15 - Ministar Stefanović uživo na konferenciji o detaljima potrage za malom Monikom i potere za osumnjičenim Berberinom iz Malče.

10.30 - Majka male Monike obratila se svojoj devojčici rečima utehe i ohrabrenja... Pile, mamino...

9.00 - Posle celonoćne potrage u kojoj je učestvovalo najmanje 300 ljudi, danas će njihov broj biti udvostručen - 600 i to ne samo policajaca. U potragu su se pored 100 lovaca uključili i vatrogasci, kao i pripadnici Granične policije sa najsavremenijim termo-kamerama koje svakodnevno koriste u svom poslu, ali i brojni meštani koji nude pomoć u ljudstvu, vozilima samo i da bi dete bilo što pre nađeno.

08.40 - U potragu za Monikom uključeno je sve ljudstvo i sva tehnika koju MUP ima. Policiji su se javljali i brojni meštani nudeći svaku pomoć - ličnu, u vozilima uz reči "Mi smo tu ako zatreba".

08.30 - Na terenu barabar sa svojim policajcima noćas je bila i načelnica PU Zaječar Sanja Dimitrijević koja je doslovno trčala do svakog sledećeg traga na koji bi ukazala termo-kamera, nadajući se da je mala Monika pronađena i da je agoniji kroz koju dete prolazi konačno kraj.

foto: Jelena Rafailović

08.20 - Učesnici potrage juče su dobili dve dojave - prvu, da su viđene muška i ženska osoba, a potom i drugu da su viđeni muškarac i dete. Obe su ekspresno proverene. Nažalost, u prvom slučaju reč je bila o bračnom paru koji je došao da proveri da li im je sve u redu sa vikendicom a u drugom slučaju reč je bila o ocu i ćerki.

Policija se zahvaljuje građanima koji su juče dojavljivali sve što bi im se učinilo sumjivim kao što su javljali i za kuće za koje znaju da su napuštene ili prazne.

8.00 - Potraga na teškom terenu trajala je i noćas čitavu noć. U njoj je pored brojnog ljudstva korišćena i najsavremenija tehnika poput dronova i vozila sa termokamerama koje mogu da detektuju živa bića na izuzetnoj udaljenosti.

Ponovo je prečešljana okolina sela Orešac u kojem je osumnjičeni silovatelj iz Malče koristio kuću koja pripada jednoj njegovoj rođaci, a u kojoj su pronađeni tragovi koji ukazuju na to da je tu boravio sa otetom devojčicom Monikom.

Doslovno, pedalj po pedalj pretražena su i okolna sela Balanovac, Vasilj, Sastavak, Grezna... Podiže se svaka grana, pregleda se svaki žbun, ulazi se u svaku kuću, vikendicu, razgovara se sa svakim meštaninom.

Nema sna, nema odmora, Monika jedina misao

Na pitanje osećaju li umor, pošto odpavaju ted dva-tri sata na smenu i opet se vraćaju u potragu, policajci i ostali učesnici potrage kažu da im je to sada na poslednjem mestu.

- Pomislimo kako li je tom detetu i umor ne staje odmah i nastavljamo dalje, ne posustajemo, kažu za Kurir ne hajući ni trenutak za svoj san i odmor.

07.40 - Potraga koja je trajala celu noć vršena je dronovima i termo-kamerama a nijedan trag nije bio prepušten slučaju. Prvi put su se tragači obradovali kad je detektovan trag kamerom ali i razočarali kad je ustanovljeno da je reč o termalnom izvoru. I drugi put je sreća bila kratkog daha jer je kamera detektovala nekoliko toplotu životinja koje su se krile po okolnom žbunju. Doslovno, čitava Srbija je na nogama zbog potrage za Monikom.

Reč je o izuzetno teškom i nepristupačnom terenu sa gustom šumom, brdima, žbunjem, brojnim rudnicima, zemunicama...

Podsetimo, mala Monika Karimović (12) nestala je prošlog petka, u 7.25 časova, na putu do škole. Od tada joj se gubi svaki trag.

Slučaj je odmah prijavljen niškoj policiji i od tada se za malenom intenzivno traga. Do obrta je došlo u toku jučerašnjeg dana kada je MUP objavio hitno saopštenje da je Monikin nestanak povezan sa Malčanskim berberinom, osuđivanim silovateljem i pedofilom Ninoslavom J. iz sela Malča kod Niša.

On je robijao skoro dve decenije za napastvovanje žene i devojčica od kojih su dve koje je vrebao imale po 12 godina

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/Foto: Nemanja Nikolić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja