REBIĆ OTKRIO ZAŠTO JE BERBERIN OTEO BAŠ MONIKU: Presreo je, prevario, izgovorio OVU REČENICU, pa je ubacio u auto
Foto: RTS Printscreen, Čitalac Kurira

strašno

REBIĆ OTKRIO ZAŠTO JE BERBERIN OTEO BAŠ MONIKU: Presreo je, prevario, izgovorio OVU REČENICU, pa je ubacio u auto

Crna Hronika -

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da je Ninoslav Jovanović, osumnjičeni za otmicu Monike Karimanović, rekao pred tužiocem da je odluku da je otme doneo u trenutku kada je prolazio pored nje.

Ninoslav Jovanović uhapšen je juče nakon 17 dana potrage u ataru svog rodnog sela. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Direktor policije je rekao da prilikom hapšenja Jovanović nije bio agresivan.

foto: Kurir / Čitalac Kurira

"Okružila ga je policija, on je legao na zemlju. Nije kod sebe imao lična dokumenta, trebalo je vremena da se potvrdi da se radi o njemu i nakon toga je uhapšen", naveo je Vladimir Rebić.

Direktor policije je rekao da se on pripremao za otmicu – spremio je zalihe hrane i vode i planirao gde će boraviti sa žrtvom. Izjavio je i da je ukrao vozilo, opisao gde i kako.

Jovanović je, međutim, izjavio da je odluku da otme baš Moniku doneo u trenutku dok je prolazio pored nje.

"Rekao joj je da je električar koji treba da obavi radove u školi i zamolio je da pokaže put do škole, nakon čega ju je ubacio u vozilo", ispričao je Rebić.

Roditelji Ninoslava Jovanovića su njegov nestanak prijavili u avgustu i MUP ga je od onda tražio. Međutim, za njim se tragalo kao za svakim punoletim licem, kaže Rebić, i dodaje da je opsežna potraga nastala nakon što se on doveo u vezu sa otmicu Monike Karimanović.

1 / 21 Foto: Kurir

"Naknadno smo utvrdili da je boravio na području drugih sela, knjaževačke i svrljiške opštine. Pripremao je mesta gde bi mogao da se krije", rekao je direktor policije.

Nema podataka da je neko pomagao Jovanoviću

Policija je napravila maršrutu njegovog kretanja za ovih 17 dana.

"Kada pogledamo prostor, to je 180 kilometara kvadratnih kojima se on kretao. Zbog toga nam je trebalo više vremena da ga pronađemo", objašnjava Rebić.

Ističe da policija zaslužuje sve čestitke za ovaj slučaj.

"Činjenica da smo nakon dva dana znali da je on otmičar je pomogla da se on uhapsi, to je otkriće policije, na osnovu video-zapisa, informacije o vozilu ukradenom u Malči, viđenom u Suvomo Dolu. Zatim je otkriven njen DNK u vozilu i suzili smo potragu u tom smeru", naveo je Rebić.

Potragu za njim otežalo je to što se u više navrata nije kretao, već je boravio na jednom mestu. Rebić navodi da za sada nema podataka da mu je neko pomagao, već samo da se sam snalazio i ulazio u napuštene kuće kako bi došao do hrane.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track