Najnovije vesti

MAJKA MALČANSKOG BERBERINA: Bolje bi bilo da mi je sin mrtav, iskukam se na groblju i kraj!
Foto: MUP Srbije, Nemanja Nikolić

ISPOVEST

MAJKA MALČANSKOG BERBERINA: Bolje bi bilo da mi je sin mrtav, iskukam se na groblju i kraj!

Crna Hronika

Bolje bi bilo da je mrtav, iskukam se na groblju i gotovo, najteže je žaliti živog, jer je on za mene mrtav. Ovako priča Slavica Jovanović, majka zloglasnog silovatelja Ninoslava Jovanovića (46), zvanog Malčanski Bereberin, koji je uhapšen u nedelju, posle 17 dana potere.

Prvi susret Slavice sa novinarom Kurira dogodio se petog dana otmice male Monike Karimanović (12). Tada je ova očajna žena, čijeg je sina danima tražilo nekoliko stotina policajaca, vojnika, lovaca i meštana, nakratko otvorila dušu:

- Sramota me je da izađem na ulicu u selu. Ne mogu više da izdržim ovo. Samo molim boga da je devojčica dobro i da je vrati roditeljima, a sa njim neka rade šta hoće. I mi se bojimo za bezbednost. Ovo što se nama dešava, ne bih poželela ni najgorem neprijatelju - rekla je tada Slavica, i zamolila da ne slikamo nju i njenog supruga Duška zbog svega što su doživeli.

Ostao je isti

Ona i njen muž su, kako kažu, doživeli veliko olakšanje kada su čuli da je u nedelju po podne uhapšen njihov sin, a prvo su zvali roditelje otete devojčice i izvinili im se za sve što je uradio Ninoslav.

- To je bilo najmanje što smo mogli da učinimo prema toj porodici. A, verujete, pokušali smo da učinimo sve još kada je Ninoslav bio mali i kada je počeo čudno da se ponaša. Vodili smo ga kod lekara još sa godinu ili dve. Još kao dečak bio je opčinjen ženskom kosom, sekao ih je rođakama, drugaricama.. Nažalost, to nije bila samo igra, kako smo mislili u početku. A on nije rastao u porodici gde se svađaju, gde stalno ima rasprave, pa da se kaže da od toga ima traume, ma kakvi. Borili smo se godinama za njega, ali nismo uspeli. Čak smo se nadali da će se promeniti posle devet godina u zatvoru, ali ništa se nije dogodilo. Nastavio je po starom - priča Slavica i dodaje:

- Eto, letos, 28. juna, prijavili smo da ga nema, da je nestao, ali rekoše nam da nema krivičnog dela. A kada je uhvaćen, zvali smo komšije da im zahvalimo što su ga prijavili. I nama je laknulo. Ninoslava su otac i brat posetili u zatvoru.

- Odneli smo mu garderobu i pitali ga kako ga nije sramota da to ponovo radi. Sve vreme je bio okrenut leđima, poručili smo mu da smo sad došli da ga vidimo i nikad više - rekao je otac Malčanskog Berberina.

Preti mu doživotna

Njemu je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da ponovi isto krivično delo, kao i zbog činjenice da se tereti za krivično delo za koje je propisana kazna zatvora od 10 godina. Jovanoviću se na teret stavljaju otmica i silovanje, a za ova krivična dela zaprećena je kazna od 10 ili kazna doživotnog zatvora. Mala Monika je i dalje u bolnici u Nišu, gde se oporavlja.

Policajac koji je uhvatio monstruma NINOSLAV JE REKAO: DOŠAO SAM NA BABIN GROB!

Slađan Radosavljević, policajac iz Ražnja, pripadnik Interventne jedinice Policijske uprave u Nišu, komandovao je policijskom patrolom koja je uhapsila Ninoslava Jovanovića na malčanskom groblju.

- Bio sam u patroli sa dvojicom policajaca iz PU Leskovac Vladimirom Spasićem i Nikolom Sinadinovićem kada je dojavljeno da je viđen. Krenuli smo od Malčanske petlje, gde je prvi put nađena njegova zemunica ka selu. Kroz rastinje i napuštene vinograde došli smo do groblja, kada smo uočili da se na groblju neko mrda. Vladimir Spasić ga je prvi video i pokazao mi ga. Bio je neurednog izgleda i krio se iza jednog nadgrobnog spomenika, čučao je i gledao policiju na putu u pravcu malčanskog vinskog podruma. Rekao je: „Zovem se Ninoslav Jovanović, došao sam na babin grob“ - ispričao je Radosavljević.

(Kurir.rs / M. Smiljković - J. Rafailović / Foto:MUP Srbije, Nemanja Nikolić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...