Najnovije vesti

MISTERIJA MASAKRA U JABUKOVCU 4 diskete kriju poruke, razgovore i slike Maje B. i Davora Pernića, priprema se suočavanje
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

U toku je pregled i analiza materijala

MISTERIJA MASAKRA U JABUKOVCU 4 diskete kriju poruke, razgovore i slike Maje B. i Davora Pernića, priprema se suočavanje

Crna Hronika

Služba za specijalne istražne metode MUP Srbije okončala je veštačenje telefona Davora Pernića (35), iz negotinskog Jabukovca, i Maje B. (25), iz sela Dupljane, koji se sumnjiče da su 7. avgusta prošle godine na salašu u mestu Velja Vratna ubili Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53) .

- Dobili smo četiri diskete sa prepiskama, fotografijama, snimljenim razgovorima i porukama sa društevnih mreža između Pernića i Maje B. U toku je pregled i analiza materijala, o kojima će se osumnjičeni izjašnjavati u direktnom sučeljavanju - kaže izvor iz istrage.

Sagovornik kaže da je reč o obimnom materijalu, koji treba da bude detaljno analiziran, budući da Pernić svoju odbranu zasniva na tvrdnji da se upravo tu nalaze dokazi da mu je Maja B. bila saučesnica prilikom masakra na salašu Kazimirovića.

foto: Privatna Arhiva

U međuvremenu, Maja B. je puštena da se brani sa slobode, dok je Pernić, posle okončanog veštačenja u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, vraćen u Okružni zatvor u Negotinu.

- Struktura ličnosti Pernića ukazuje na pojedine psihopatološke osobine, ali je nesumnjivo da je on u trenutku zločina bio uračunljiv - navodi naš sagovornik. - S druge strane, pregledom je ustanovljeno i da je Maja B. potpuno uračunljiva osoba. U međuvremenu, na predlog odbrane Maje B., saslušani su svi svedoci i svi do jednog su joj dali alibi, tačnije rekli su da je bila na potpuno drugom mestu na dan kada se dogodio masakr na salašu kod Jabukovca.

Sagovornik kaže i da biološki tragovi na oružju, kojim je izvršen zločin, ne pripadaju Maji, ali je zato pronađen Pernićev DNK. Njoj je ukinut pritvor, koji joj je određen da ne bi uticala na svedoke, ali se protiv nje i dalje vodi istraga.

(Kurir.rs/Novosti, S. M. J., Lj. T.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...