BRAT UBICE IZ JABUKOVCA OTKRIO MOTIV ČETVOROSTRUKOG UBISTVA: Davor i Maja su bili u tajnoj vezi! Evo zašto je Pernić likvidirao Kazimiroviće
Foto: Printscreen Instagram, Privatna Arhiva, Zorana Jevtić

klupko se odmotava

BRAT UBICE IZ JABUKOVCA OTKRIO MOTIV ČETVOROSTRUKOG UBISTVA: Davor i Maja su bili u tajnoj vezi! Evo zašto je Pernić likvidirao Kazimiroviće

Crna Hronika -

Damir, brat Davora Pernića, četvorostrukog ubice iz Jabukovca, svedočio je da je njegov brat "iz hobija tragao za zlatom", baš kao i ubijeni Kazimirović, pa bi seoske priče o "zlatnom ćupu" koji je ubijeni našao mogle biti motiv pljačke i masakra.

Izvor upoznat sa istragom četvorostrukog ubistva kaže da je Damir kod tužioca rekao i da mu je brat rekao da je "sa Majom Bađikić u tajnoj vezi". Pernić, koji je bio prvi od najmanje četiri planirana svedoka, o vezi svog brata i Maje Bađikić, koju je Davor optužio da mu je saučesnica, nije mogao ništa više da kaže.

foto: Zorana Jevtić, Printscreen Facebook

- Ništa drugo nije znao o toj njihovoj navodnoj vezi. Svedočio je da zna za neke veze, čak je naveo ime jedne devojke sa kojom je Davor bio. Brat je naveo da o samom zločinu na salašu u zaseoku Velja Vratna i ubistvu Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53) takođe ništa ne zna - navodi sagovornik blizak istrazi.

Ono što je, međutim, zanimljivo u svedočenju Damira Pernića jeste da je naveo da je njegov brat imao detektor metala i da je tragao za zlatom.

- Davor je tragao za zlatom. To mu je navodno bio hobi, ispričao je brat. Zbog toga je nabavio i detektor metala. U tom hobiju društvo mu je najčešće pravio najbolji drug, mladić iz Jabukovca - dodaje izvor.

Taj detalj iz svedočenja Damira Pernića može da malo rasvetli moguću vezu između osumnjičenog Davora i žrtava, posebno Raje Kazimirovića. Naime, posle zločina, dok identitet osobe koja je počinila masakr još nije bio poznat, meštani ovog negotinskog sela pominjali su da je "Raja iskopao nekakav ćup pun zlata", te da je "nađene dukate stavio u sef".

Smatrali su da su Kazimirovići ubijen upravo zbog tog "ćupa zlata".

- Ukoliko je Davor tragao za zlatom, skoro nemoguće je da nije čuo priče koje su kružile selom da je Raja navodno našao ćup zlata. A to može navesti na mogući motiv zločina. Ipak, i to će se proveriti, kao i njegova tvrdnja da je sve uradio po nagovoru mlade žene, za koju je naveo da mu je saučesnica - dodaje izvor.

Osumnjičeni Pernić ni u jednom momentu nije do sada naveo da je čuo priču da je Raja Kazimirović našao ćup sa zlatom, i da je motiv zločina upravo to, već je "krivicu bacao" prvo na navodnu bolest Maje Bađikić, kojoj je "hteo da novčano pomogne u lečenju", da bi kasnije taj stav promenio i optužio je da je sve uradio po njenom nagovoru.

Sve te tvrdnje se proveravaju, kao i oružje koje je bilo zakopano na imanju njegovog oca Slaviše. Još nije poznato da li na njemu ima bioloških tragova osumnjičene Maje, koju je za učešče u četvorostrukom ubistvu, podsetimo, optužio upravo Pernić. Njih dvoje su jedno vreme bili u vezi, što je priznala i Bađukićeva, koja je istovremeno rekla i da ju je Pernić progonio. Pernić je, na drugom saslušanju, tvrdio da je Maja u žrtve pucala iz malokalibarske puške, dok je prvobitno ispričao da je na imanje Kazimirovića došao sam. Veštači se i njihova komunikacija putem bolnih telefona.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track