DRAKULA HTEO DA OTRUJE JOVANA VUKOTIĆA! Vođa škaljaraca čudom se spasio ATENTATA cijanidom u CZ-u!
Foto: Instagram Printscreen, Shutterstock

Novi detalji

DRAKULA HTEO DA OTRUJE JOVANA VUKOTIĆA! Vođa škaljaraca čudom se spasio ATENTATA cijanidom u CZ-u!

Crna Hronika -

Propao im plan Istražitelji su otkrili da je organizator pokušaja smaknuća Jovana Vukotića u CZ Marko Drakula odranije poznat policiji zbog pokušaja ubistva

Marko Drakula, kako sumnjaju istražitelji, bio je organizator plana da se, navodno, vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić cijanidom sipanim u hranu ubije u ekstradicionom pritvoru Centralnog zatvora!

Kako izvor Kurira otkriva, osim njega, istražitelji su lisice u decembru 2019. stavili i Marijanu Dimitrijevskom, zvanom Maki, Nikoli Jovanoviću, kao i Nemanji Milutinoviću, zvanom Afri.

- Uhapšeni se sumnjiče za pripremu ubistva Jovana Vukotića, desne ruke Igora Dedovića koji je likvidiran u Atini. Sumnja su da su po nečijem nalogu pokušali da u ručak, koji se Vukotiću svakodnevno dostavlja iz jednog restorana u Beogradu, sipaju smrtonosni otrov - kaže sagovornik Kurira.

Podsetimo, sumnjive muškarce obučene u policajce prijavila je žena koja Vukotiću dostavlja hranu. Navodno, nju su, kada je izašla iz taksija, presreli muškarci koji su tražili da im pokaže šta nosi u kesi. Ona, međutim, toga dana nije nosila hranu, već lične stvari, odnosno garderobu.

foto: Damir Dervišagić

Izneo odbranu

- Osumnjičeni su saslušani i oni su negirali da su nameravali da supstancu koja je pronađena kod njih u špricu, a za koju je veštačenjem utvrđeno da je natrijum-cijanid, ubrizgaju u jelo „škaljarca“. Na pitanje da objasne zbog čega su bili u policijskim uniformama, osumnjičeni Drakula priznao je da su se maskirali, ali „ne zbog izvršenja krivičnog dela, već da bi snimili spot za Jutjub“ - otkriva izvor Kurira i podseća da je kod njih tada, osim lažnih policijskih uniformi sa oznakama UKP i kačketa, pronađena i policijska značka, koja je ukradena još 2006.

Sagovornik Kurira podseća da je osumnjičenima određen pritvor, kao i da je kod njih pronađeno oružje.

- Četvorici osumnjičenih je određen pritvor i istraga protiv njih je u toku. Inače, reč je o povratnicima, pošto su Drakula i Jovanović ranije hapšeni zbog pokušaja ubistva, a Dimitrijevski i Milutinović zbog trgovine drogom - dodaje naš sagovornik.

Kako je Kurir ranije pisao, hemijsko jedinjenje koje je pronađeno kod osumnjičenih, kako je pokazalo veštačenje, ubilo bi Vukotića za manje od minuta da je dospelo u njegovu hranu.

Pojačano obezbeđenje

- Prava je sreća da je osobi koja inače nosi hranu ovom pritvoreniku bilo sumnjivo to što su je zaustavili „policajci“ i tražili da pregledaju kesu. Da je kojim slučajem cijanid pripremljenim špricem ubrizgan u obrok, njemu ne bi bilo spasa. Naime, hrana koja se dostavlja u pritvor ne podleže pregledu u smislu sastava, već se samo pregleda da se u hrani ne skrivaju nedozvoljeni predmeti poput nožića ili testerica, ili droga - objašnjava izvor.

On napominje da je Jovanu Vukotiću, posle otkrića da mu je život ozbiljno ugrožen, obezbeđenje pojačano.

→ Rat kavačkog i škaljarskog klana počeo je zbog nestanka 200 kg kokaina u Valensiji

→ Jovan Vukotić uhapšen je u Turskoj u septembru 2018. i ubrzo posle toga deportovan je u Srbiju

→ Vukotić je posle likvidacije u Atini dao čitulju za Igora Dedovića, u kojoj je naveo da „sada on živi za ono za šta bi Dedović živeo”

Likvidacija u Atini Ubijeni mu prijatelji

Istražitelji ne isključuju mogućnost da je ista osoba naručila likvidaciju Vukotića i njegovih prijatelja Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, koji su ubijeni 19. januara u Atini. - Dedović i Vukotić su bili u izuzetno bliskim, navodno čak u kumovskim odnosima. Veruje se da je napad na njih nastavak krvavog rata dva najveća balkanska klana, kavačkog i škaljarskog, u kom je od 2014. godine ubijeno preko 40 ljudi. Praktično, likvidacijom njih dvojice, „škaljarci“ bi nestali. Do sada se još nije dogodilo da neko pokuša likvidaciju otrovom u zatvoru - dodaje sagovornik.

foto: Privatna Arhiva

Ekstradicija Tajni transport u Crnu Goru

Jovan Vukotić, podsetimo, u beogradskom Centralnom zatvoru odslužio je kaznu od 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog pasoša. Po isteku kazne, određen mu je ekstradicioni pritvor po zahtevu Crne Gore, koja ga traži zbog istrage pokušaja ubistva. - Ekstradicija je odobrena, ali će ona biti izvedena u najvećoj tajnosti, u dogovoru dve države. Posle otkrića da mu je život ugrožen i iza rešetaka, nema sumnje da će u transport biti uključen minimalan broj ljudi - objašnjava naš sagovornik.

Kurir / Ekipa kurira

Foto: Instagram, Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track