LESKOVČANI ŠVERCOVALI MASKE: Hteli da prodaju 6.000 komada i uzmu 700.000 dinara
Foto: Kurir/Branka Travica

Crna berza

LESKOVČANI ŠVERCOVALI MASKE: Hteli da prodaju 6.000 komada i uzmu 700.000 dinara

Crna Hronika -

Marko D. i Danilo V. osuđeni na uslovne kazne zatvora zbog nelegalne trgovine

Marko D. (37) i Danilo V. (28), koji su uhapšeni sa 6.000 zaštitnih maski koje su navodno nameravali da prodaju na crnom tržištu, priznali su pred Trećim osnovnim tužilaštvom da su izvršili nedozvoljenu trgovinu koja im se stavlja na teret i sklopili sporazum o priznanju krivice.

Danilo V. (28) iz Leskovca uhapšen je u Zemunu sa 6.000 maski koje kupio njegov sugrađanin Marko D. (37).

- Na saslušanju su priznali da su izvršili delo, pa je Danilu V. izrečena kazna od osam meseci zatvora uslovno na dve godine, dok je Marko D. dobio godinu dana uslovno na tri godine. Treći osnovni sud prihvatio je sporazume, pa su kazne odmah postale pravnosnažne, a hirurške maske su im oduzete - kazao je naš izvor.

foto: Profimedia

Danilo V. lociran je na autobuskom stajalištu kod Robne kuće u Glavnoj ulici. - Policija je u pet velikih kutija i jednoj maloj našla 6.000 zaštitnih maski, za kojima je ovih dana pomama - priča naš izvor i dodaje da je malo kasnije uhapšen i Marko D.

Navodno, Danilo je trebalo Marku da isporuči maske. - Marko je ugovorio kupovinu posredstvom jednog sajta, pa je Danila poslao po maske. Sumnja se da su planirali da ih prodaju na crnom tržištu, a procenjuje da su mogli da zarade 700.000 dinara jer bi ih nudili za 116 dinara po komadu - kaže izvor i dodaje da se istražuje od koga su nabavili toliko maski.

Izazivanje panike

IZMISLIO VOJSKU I BONOVE ZA HLEB

Požarevačka policija odredila je, po nalogu Osnovnog tužilaštva, zadržavanje D. J. (54), meštaninu sela Kula kod Malog Crnića, zbog izazivanja panike i nereda. - On je fotografije vojnika koji su patrolirali Knez Mihailovom ulicom stavio na svoj Fejsbuk profil i pisao da su u njegovom selu vojska i policija, a i da se u lokalnim prodavnicama dele bonovi za hleb, a roba ne naplaćuje, već uzima uz ličnu kartu - priča naš izvor.

Kurir.rs/ J. I. - J. S. - B. T. Foto: Kurir/Branka Travica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track